Πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα προκειμένου να δει ότι ο κόσμος τρώει από τα σκουπίδια και ότι πεθαίνει στα νοσοκομεία τα οποία δεν έχουν ούτε ασπιρίνη, απηύθυνε ο επίτιμος πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Καράκας Σπύρος Χατζηκωνσταντής ο οποίος περιγράφει χαοτικές εικόνες για τη Βενεζουέλα.

«Ο μισθός ή η σύνταξη δεν ξεπερνά τα 5 δολάρια το μήνα αλλά ένα κιλό ρύζι κοστίζει τα μισά. Υπάρχει πραγματική πείνα και μεγάλη έλλειψη από τρόφιμα και φάρμακα. Υποφέρουμε για ένα κιλό αλεύρι» τονίζει ο κ. Χατζηκωνσταντής μιλώντας στο Θέμα Fm προσθέτοντας ότι ο κόσμος έχει καταστραφεί οικονομικά, συμπεριλαμβανομένων – όπως λέει και των Ελλήνων.

«Όσοι είχαμε ιδιοκτησίες εδώ και ήμασταν πάρα πολύ καλά οικονομικά, τα χάσαμε όλα. Περιμένουμε εξελίξεις, σιγά- σιγά αλλάζουν τα πράγματα και δεν θα αργήσει να καταρρεύσει τελειωτικά αυτό το καθεστώς» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Καράκας δεν παρέλειψε να καλέσει τον έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα προκειμένου να δει που ζουν οι κάτοικοι.

« Για τον κ. Τσίπρα ειδικά, θέλω να του προσφέρω στέγη, τρόφιμα, αυτοκίνητο, σοφέρ και διερμηνέα να έρθει να δει με τα μάτια του τον κόσμο που τρώει από τα σκουπίδια, πως ο κόσμος πεθαίνει στα νοσοκομεία που δεν έχουν ούτε ασπιρίνη… να έρθουν να δουν με τα μάτια τους που υποστηρίζουν τη δικτατορία του Μαδούρο» λέει για να προσθέσει:

«Όταν πέθανε ο Τσάβες, ο Τσίπρας ήρθε και έκλαιγε στο φέρετρό του, αλλά δεν ήρθε να χαιρετήσει τους Έλληνες στην κοινότητα», κατέληξε  ο κ. Χατζηκωνσταντής.