Απεγνωσμένες προσπάθειες προκειμένου να παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο καταβάλει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος καταγγέλλοντας εκ των υστέρων τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο Αλέξη Τσίπρα, τον καλύτερο – κατά τα δικά του λεγόμενα – πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης.

Την ώρα που ο κ. Καμμένος πασχίζει να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, την ώρα που βλέπει να κατακρημνίζεται δημοσκοπικά και να κινδυνεύει με εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη, επανήλθε κατά τον προσφιλή του τρόπο προκειμένου να καταγγείλει οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ δηλώνοντας για μία ακόμη φορά προδομένος για τη στάση του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τα πολιτικά αδιέξοδα που δημιούργησε ο ίδιος αλλά και με τις παλινωδίες του στο «Μακεδονικό». Είναι ενδεικτικό ότι στη σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 θυμήθηκε να κάνει… αποκαλύψεις για τον πρωθυπουργό και να μιλήσει για ανταλλάγματα που του είχαν προταθεί προκειμένου να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Αντί να προχωρήσει σε αυτές τις καταγγελίες όταν θα έπρεπε, σπεύδει να τις κάνει σήμερα μήπως και επιστρέψουν στο κόμμα κάποιοι από τους «προδομένους» ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας του ζήτησε να μην φύγει από την Κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αντάλλαγμα να συμπεριληφθεί ο ίδιος και όσα από τα στελέχη του επιθυμούσε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε αρνήθηκε κατηγορηματικά και επέλεξε να υπερασπιστεί το συμφέρον της πατρίδας του.

Πριν λίγο καιρό βέβαιο, ο κ. Καμμένος είχε μιλήσει για συμφωνία με τον πρωθυπουργό να μην ενταχθεί κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές. Το πως συμβαδίζουν αυτές οι δύο αντικρουόμενες απόψεις θα πρέπει να το εξηγήσει ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Καμμένος στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 δεν παρέλειψε να… αποθεώσει την Ένωση Κεντρώων για την ξεκάθαρη θέση της στο Σκοπιανό, ενώ έριξε και πάλι «λάσπη» κατά του Νίκου Κοτζιά για τις σχέσεις του με τον Σόρος λέγοντας  «δεν ξέρω αν πήρε λεφτά, αλλά σίγουρα υπάρχουν προνομιακές σχέσεις». Υποστήριξε μάλιστα πως «όλη η υπόθεση με τα Σκόπια, είναι μια οικονομική μπίζνα».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φορώντας πάλι τη… στολή του Μακεδονομάχου έδειξε να ενοχλείται από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ ο οποίος αγνοεί τη συμφωνία των Πρεσπών αποκαλώντας τη χώρα του «Μακεδονία».

Τέλος,  υποστήριξε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την διάλυση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ και ότι ο ίδιος το πληροφορήθηκε από έναν δημοσιογράφο που τον προειδοποίησε ότι «ο Βούτσης σας την έχει στημένη» και σκοπεύει να εφαρμόσει το άρθρο 15 του κανονισμού της Βουλής.

Ερωτηθείς μάλιστα,  αν ο πρωθυπουργός, συμμετέχει σε αυτό το σχέδιο, απάντησε ότι δεν γνωρίζει και αυτό θα φανεί από τις κινήσεις του από εδώ και πέρα.