Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την περασμένη Παρασκευή από την Ολομέλεια της Βουλής δεν φαίνεται να έχει κάμψει την μαχητικότητα όσων πολιτών και οργανώσεων συνεχίζουν να διαφωνούν με αυτήν. Οι διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, αποδοκιμασίες συνεχίζονται προς τα πολιτικά πρόσωπα. Μάλιστα το βράδυ της Κυριακής, αποδοκιμάστηκε ο ανώτατος πολιτειακός παράγων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος καθώς επίσης η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής ΑλλαγήςΣωκράτης Φάμελλος.

Διαδηλωτές για τη Μακεδονία αποδοκίμασαν έντονα την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου καθώς και στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σωκράτη Φάμελλο, κατά την άφιξη τους στο Μέγαρο Μουσικής για την εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Οι διαμαρτυρόμενοι, νωρίτερα αποδοκίμασαν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, που επισκέφτηκε την πόλη για να παραστεί επίσης στην εκδήλωση.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα τόσο κατά πολιτικών όσο και κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, όπως «Προκόπη προδότη», και προσπάθησαν να σπάσουν τον φραγμό των ΜΑΤ κάτω από το Μέγαρο Μουσικής, στη συμβολή των οδών Κάλλας και 25ης Μαρτίου, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.