Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι πραγματοποιήθηκε «ένα εθνικό έγκλημα».

«Ο κ. Τσίπρας και οι 153 πρόθυμοι που βρήκε στη Βουλή έκαναν ένα εθνικό έγκλημα», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της τοπικής Νομαρχιακής Οργάνωσης.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του λίγο πριν από την εκδήλωση, χαρακτήρισε την ημέρα ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, «μια αποφράδα μέρα για τον Ελληνισμό» και συνέχισε: «Κάθε ένας που έχει έστω και λίγο πατριωτισμό μέσα του, αισθάνεται μια φοβερή θλίψη. Το κράτος μας από σήμερα υποχρεούται να αναγνωρίζει τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες. Και εγώ καταγόμενος από το Αμύνταιο Φλωρίνης τι είμαι;».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός «θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διορθωθεί αυτή βλάβη, χωρίς να μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα διορθωθεί εξ ολοκλήρου», ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θεωρεί πως η κυβέρνηση μετά τις Πρέσπες, θα προχωρήσει και σε άλλες συμφωνίες είπε: «Οι ξένοι βρήκαν βολικό πρωθυπουργό. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως και στις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019, το κόμμα του θα είναι ο νικητής, ενώ δήλωσε την υποστήριξή του στους υποψηφίους της ΝΔ στα Γιάννενα, στην Τατιάνα Καλογιάννη για τον δήμο Ιωαννιτών και στον Αλέξανδρο Καχριμάνη για την Περιφέρεια Ηπείρου.