Δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με σκληρούς χαρακτηρισμούς  εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Πρόκειται για την τελευταία πράξη πολιτικής φαρσοκωμωδίας, για έναν ακόμα κοινοβουλευτικό ελιγμό με τρεις στόχους» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναλύοντας στη συνέχεια: «Ο πρώτος να αγκιστρωθεί για λίγους μήνες ακόμα ο κ. Τσιπρας στην εξουσία, ο δεύτερος να στρωθεί ο δρόμος για την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και ο τρίτος να κρατηθεί στη ζωή έστω με αναπνευστήρα το πολιτικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ».

Σχολιάζοντας την πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Δεν βρήκατε εσείς τη χώρα βυθισμένη και τη σώσατε αλλά σωσμένη και τη βυθίσατε. Το 2014 η οικονομία είχε γυρίσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και ναι η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια».

«Μετά ήρθατε εσείς και ξέρουμε τι έγινε. 100 δισ. και τρίτο μνημόνιο με την υπογραφή σας. Και ένα άτυπο 4ο μνημόνιο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ συμπλήρωσε πως η χώρα πρέπει να οδηγηθεί το γρηγορότερο σε εκλογές.

«Η χώρα σήμερα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Χωρίς σταθερότητα δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν έρχονται επενδύσεις, δεν ανακτάται η εμπιστοσύνη που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Και όλα αυτά δεν μπορεί να τα προσφέρει μια κυβέρνηση κουρελού» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας πως «οι εκλογές είναι η μόνη λύση για να πάει μπροστά η χώρα».

«Εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Επιτέλους φύγετε. Στο χέρι μας είναι να συμβαδίσει η σημερινή απόφαση της Βουλής με τη θέληση των Ελλήνων. Δεν είναι μια οριακή πλειοψηφία περιορισμένης ευθύνης και ορισμένου χρόνου» υπογράμμισε.

Όχι σε διαδικασίες εξπρές για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επερχόμενη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο, ζητώντας διαφανείς διαδικασίες. «Ξεχάστε κ. Τσίπρα τις διαδικασίες εξπρές για να περάσετε άρον άρον την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή. Η συζήτηση θα πρέπει να γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητα της επιβάλλει. Θα ακουστούν όλοι οι βουλευτές που θέλουν να μιλήσουν και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ποτέ κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό. Γυρολόγοι πολιτικοί να παζαρεύουν μια νέα στέγη. Και μια κυβέρνηση που αναζητά όχι τη στήριξη και την αποδοχή της κοινωνίας, αλλά 151 πρόθυμους, που θα συνδέονται με την σαθρή κλωστή της εξουσίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μετακινήσεις βουλευτών

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στις μετακινήσεις βουλευτών, με αφορμή την επικείμενη υπερψήφιση της κυβέρνησης από βουλευτές των ΑΝΕΛ και ανεξάρτητους.

«Είναι αλήθεια ότι πολλά κόμματα -και η ΝΔ- το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχτεί τη συνεργασία βουλευτών. Όλοι όμως είχαν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί ή και διαγραφεί από τα κόμματά τους, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν προσχωρήσουν στη ΝΔ. Και όλοι είναι πολιτικοί που μετακινήθηκαν από κόμμα της αντιπολίτευσης σε άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης, χωρίς διαμετρικά αντίθετες θέσεις» είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως «αυτή η κατάντια, η εξίσωση της πολιτικής με ένα πρωτοφανές αλισβερίσι προκαλεί τη γενική αποστροφή. Ενοχλεί βαθιά πολίτες, και πολλούς που πίστεψαν εσάς κ. Τσίπρα και τα συνθήματά σας».

Αναφορικά με τις απειλές προς βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να πει τη γνώμη του στο βουλευτή του».

«Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι απειλές, χυδαιότητες και βιαιοπραγίες. Η ΝΔ είναι απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται. Αλλά ποιος ζητά τα ρέστα; Εσείς που χασκογελούσατε όταν προπηλακιζόντουσαν βουλευτές μας;» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν μπορεί ο ΑΓΕΕΘΑ σε ένα βράδυ να γίνεται υπουργός»

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη.

«Η κριτική μου δεν αφορούσε τόσο τον ναύαρχο Αποστολάκη τον οποίο προσωπικά τιμώ για το διάστημα της στρατιωτικής θητείας του. Αλλά διέπραξε μεγάλο λάθος που δεν σεβάστηκε τη διάκριση των ρόλων μεταξύ ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας και πολιτικού προϊσταμένου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η κριτική μου αφορά πρωτίστως τη δική σας απόφαση κ. Τσίπρα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν μπορεί ο ΑΓΕΕΘΑ σε ένα βράδυ να γίνεται υπουργός. Όπως δεν μπορεί μέσα σε ένα βράδυ η πρόεδρος του Αρείου Πάγου να γίνεται σύμβουλός σας και μετά πρόεδρος ανεξάρτητης αρχής» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ζήτησε από τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας να εξηγήσει ποιος αποφάσισε και τι εξυπηρετούσε η πτήση μαχητικών πάνω από το Πεντάγωνο για να αποδοθούν τιμές στον κ. Καμμένο.

«Όποιος θέλει τιμές να τις πληρώνει από τη τσέπη του» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.