Κλειστό το κέντρο της Αθήνας – Συλλαλητήρια ΓΣΕΕ – ΠΑΜΕ σε Κλαυθμώνος-Ομόνοια

Βασικό σύνθημα «απεργούμε -αγωνιζόμαστε- διεκδικούμε»

Κλείνει σταδιακά το κέντρο της Αθήνας, καθώς στις 11 έχει προγραμματιστεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ με βασικό σύνθημα «απεργούμε -αγωνιζόμαστε- διεκδικούμε». Κλειστές είναι αυτήν την ώρα η Ομόνοια, η Σταδίου, η οδός Αθήνας, καθώς και η Πανεπιστημίου

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην Ομόνοια  διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές καθώς και την κατάργηση των πρόσφατων ασφαλιστικών νόμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ διεκδικεί:

– Άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2019. Άμεση επιστροφή των παράνομων μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδόματα γιορτών και επιδομάτων αδείας.

– Εθνικό οικονομικό σχεδιασμό τεχνολογικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης με ρήτρες κοινωνικής προστασίας στη βάση των θέσεων της ΓΣΕΕ, που θα ανατρέπει το περιβάλλον ύφεσης, αποβιομηχάνισης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

– Προαγωγή της κοινωνικής ασφάλισης με την εγγύηση του κράτους, με διασφάλιση της βιωσιμότητας και των παροχών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
– Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία, λόγω ηλικίας.

– Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας-ρητή απαγόρευση πλειστηριασμού της.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk