Ημέρα 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ καθώς και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας την Τετάρτη με όλα τα σωματεία να καλούν τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Η Συνομοσπονδία καλεί εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους σε συμμετοχή, με βασικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε», ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, «κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές».

Χειρόφρενο στα ΜΜΜ

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό σιδηρόδρομο, τραμ και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα σήμερα, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ. Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για σήμερα, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Έτσι, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ.
Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρόλεϊ, καθώς το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της 24ωρης απεργίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο.

Επίσης, 24ωρη απεργία εξήγγειλε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για σήμερα, Τετάρτη, ενώ στην απεργία συμπεριλαμβάνεται και ο Προαστιακός σιδηρόδρομος.

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

Τα λεωφορεία θα σταματήσουν τα δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει με στάσεις εργασίας και ο ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9 το πρωί καθώς και από τις 9 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της νυχτερινή βάρδιας. Έτσι, τα αστικά θα εκτελέσουν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από τις 09.00 μέχρι τις 21.00.

Δεμένα τα πλοία

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα μείνει η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η κινητοποίηση της ΠΝΟ η οποία περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24:00 της ίδιας ημέρας.