Νέα υπηρεσία πρόβλεψης κυκλοφορίας στην Ολυμπία Οδό

Μια νέα, καινοτόμο υπηρεσία πρόβλεψης της κυκλοφορίας θέτει στη διάθεση των χρηστών της η Ολυμπία Οδός,

Μια νέα, καινοτόμο υπηρεσία πρόβλεψης της κυκλοφορίας θέτει στη διάθεση των χρηστών της η Ολυμπία Οδός, δίνοντάς στους οδηγούς τη δυνατότητα να ενημερώνονται για την κυκλοφορία, σε δύο σημεία του αυτοκινητόδρομου, στα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού, μέσω ειδικής εφαρμογής. Πρόκειται για ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση στα ταξίδια και με σκοπό τον καλύτερο προγραμματισμό. Η νέα υπηρεσία πρόβλεψης της κυκλοφορίας είναι προσβάσιμη μέσω του διαδικτυακού τόπου www.olympiaodos.gr.

Συγκεκριμένα, με την εφαρμογή, οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν την τρέχουσα κυκλοφορία σε δύο σταθερά σημεία του αυτοκινητόδρομου Αθήνας – Πάτρας, στα διόδια της Ελευσίνας και στα διόδια του Ισθμού, κατά την αναγραφόμενη ημέρα και ώρα. Ουσιαστικά, στην εφαρμογή αποτυπώνεται η πυκνότητα της κυκλοφορίας των προηγούμενων τελευταίων 15′ της ώρας. Η αποτύπωση είναι γραφιστική, αφορά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Πάτρα και προς Αθήνα) και σημαίνεται με διαφορετικούς χρωματισμούς ανάλογα με την έντασή της (χαμηλή, μέτρια, υψηλή).
Επίσης, οι χρήστες μπορούν να βλέπουν την πρόβλεψη της κυκλοφορίας στους παραπάνω σταθμούς και για τις δύο κατευθύνσεις για τις επόμενες τρεις ημέρες. Η εφαρμογή τίθεται πιλοτικά σε λειτουργία για δύο σημεία του τμήματος Ελευσίνα-Κόρινθος που συγκεντρώνουν μεγάλη κυκλοφορία στις μαζικές εξόδους, όπως τα Χριστούγεννα, οι Απόκριες, το Πάσχα και ο Δεκαπενταύγουστος.
Η εφαρμογή στηρίζεται σε ένα μοντέλο που παρέχει προβλέψεις της κυκλοφορίας, στο οποίο εισάγονται:
· δεδομένα διελεύσεων από τους συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων
· στατιστικά στοιχεία κυκλοφορίας
· στοιχεία ημερολογίου (γιορτές και αργίες)
· μετεωρολογικές προβλέψεις
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας www.olympiaodos.gr στην κεντρική σελίδα και στην επιλογή του μενού ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (https://www.olympiaodos.gr/operation/Stathmoi-Diodion-Provlepsi-Kykloforias/).
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk