Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η επιδημία ιλαράς στην Ελλάδα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η επιδημία ιλαράς στη χώρα μας. Σύμφωνα με τη νέα επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τη τελευταία εβδομάδα δηλώθηκαν 145 νέα κρούσματα. Μοιραία, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέλθει στα 2.345, με τη Νότια Ελλάδα να περαμένει η γεωγραφική περιοχή με τις περισσότερες εστίες μετάδοσης.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η επιδημία ιλαράς στη χώρα μας. Σύμφωνα με τη νέα επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τη τελευταία εβδομάδα δηλώθηκαν 145 νέα κρούσματα.
Μοιραία, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέλθει στα 2.345, με τη Νότια Ελλάδα να περαμένει η γεωγραφική περιοχή με τις περισσότερες εστίες μετάδοσης.

Ειδικότερα και αναφορικά με τα κρούσματα, στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας, κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών, που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά.

Σημειώνεται ότι στη λίστα των κρουσμάτων, συμπεριλαμβάνονται περίπου 100 επαγγελματίες υγείας – γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Οι επιστήμονες συστήνουν τον εμβολιασμό με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι καθώς και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk