Περικυκλώνοντας τη Μοσούλη: Σφίγγει ο κλοιός στην ISIS από όλα τα μέτωπα

Από διαφορετικές πλευρές πλησιάζουν την πόλη της Μοσούλης -όπου για δύο χρόνια ανεμίζει η μαύρη σημαία της τζιχαντιστικής ISIS- πριν το μεγάλο και δύσκολο βήμα της εισόδου στην ίδια την πόλη. Ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις, σιιτικές πολιτοφυλακές, σουνιτικές ομάδες και κούρδοι πεσμεργκά προχωρούν από διαφορετικές θέσεις, ενώ με πληροφορίες από αέρος δίνουν μαχητικά των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας. Η είσοδος στην πόλη, που αναμένεται σε μερικές ημέρες, θα δοκιμάσει και τη συνεργασία των διάφορων ομάδων και το σχέδιο για την ελαχιστοποίηση θυμάτων μεταξύ αμάχων.

Από διαφορετικές πλευρές πλησιάζουν την πόλη της Μοσούλης -όπου για δύο χρόνια ανεμίζει η μαύρη σημαία της τζιχαντιστικής ISIS- πριν το μεγάλο και δύσκολο βήμα της εισόδου στην ίδια την πόλη.

Ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις, σιιτικές πολιτοφυλακές, σουνιτικές ομάδες και κούρδοι πεσμεργκά προχωρούν από διαφορετικές θέσεις, ενώ με πληροφορίες από αέρος δίνουν μαχητικά των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Η είσοδος στην πόλη, που αναμένεται σε μερικές ημέρες, θα δοκιμάσει και τη συνεργασία των διάφορων ομάδων και το σχέδιο για την ελαχιστοποίηση θυμάτων μεταξύ αμάχων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk