Γερμανία: Ναυάγιο στη «συμφιλιωτική» συνάντηση AfD-μουσουλμάνων

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αποχώρησε από τη συνάντηση με εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητας. Στόχος του ραντεβού ήταν η αποκλιμάκωση της έντασης που έχει προκαλέσει η διακήρυξη της AfD, σύμφωνα με την οποία το Ισλάμ αντίκειται στο Σύνταγμα.

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αποχώρησε από τη συνάντηση με εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητας. Στόχος του ραντεβού ήταν η αποκλιμάκωση της έντασης που έχει προκαλέσει η διακήρυξη της AfD, σύμφωνα με την οποία το Ισλάμ αντίκειται στο Σύνταγμα της Γερμανίας.

Η ηγέτιδα της AfD Φράουκε Πέτρι εξήγησε ότι αποχώρησε από τη συνάντηση, γιατί ένας από τους αντιπροσώπους των μουσουλμάνων αρνήθηκε να πάρει πίσω τη σύγκριση που είχε κάνει πρόσφατα ανάμεσα στο κόμμα της και το Τρίτο Ράιχ.

Τον περασμένο μήνα ο Αϊμάν Μαζιέκ, επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων της Γερμανίας, που είχε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση, είχε παρομοιάσει τη στάση της AfD έναντι των μουσουλμάνων με εκείνη των Ναζί έναντι των Εβραίων το 1930.

Ο Μαζιέκ έκανε τη δήλωση αυτή μετά την πρόταση της AfD να απαγορευτούν οι μιναρέδες και η μπούρκα.

«Αναγκαστήκαμε να ακούσουμε -και αυτό μας προσβάλλει αληθινά- να μας κατηγορούν ότι είμαστε ένα κόμμα βγαλμένο από το Τρίτο Ράιχ», δήλωσε η Πίτρι σε δημοσιογράφους.

«Αυτές οι συγκρίσεις που έχουν γίνει επανειλημμένα» και η κατηγορία πως «η AfD γίνεται όλο και περισσότερο σαν το Τρίτο Ράιχ δεν αποσύρθηκαν».

Η μουσουλμανική κοινότητα της Γερμανίας έχει θορυβηθεί από την άνοδο της AfD, το οποίο μπήκε σε τρία κρατιδιακά κοινοβούλια τον Μάρτιο, προσελκύοντας ψηφοφόρους που έχουν εξοργιστεί με την πολιτική που εφαρμόζει η καγκελάριος Μέρκελ έναντι των προσφύγων και των μεταναστών από τη Συρία και το Ιράκ.

Μετά τη διακοπή της συνάντησης ο Μαζιέκ επέκρινε και πάλι τις κινήσεις της AfD.

«Πάνω απ’ όλα, η φράση ‘το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία’ καθιστά σαφές ότι ο λαϊκισμός, η κατασυκοφάντηση και η προώθηση των προκαταλήψεων συνεχίζεται» υπογράμμισε.

Η AfD επιδιώκει να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των προσφύγων που υποδέχεται η Γερμανία, με την απόρριψη των αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου που υποβάλουν Σύροι και Ιρακινοί που προέρχονται από «ασφαλή τρίτα κράτη», όπως η Τουρκία και ο Λίβανος, αλλά και με την απόρριψη των αιτήσεων προσώπων που δεν διαθέτουν έγγραφα πιστοποίησης της ταυτότητάς τους, μεταξύ άλλων.

Επίσης αξιώνει η διαδικασία επεξεργασίας των αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου να ολοκληρώνεται εντός 48 ωρών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk