Για την πρώτη βρεφική βιβλιοθήκη βραβεύθηκε ο δήμος Αθηναίων

Για τη δημιουργία και λειτουργία, της πρώτης βρεφικής – νηπιακής βιβλιοθήκης στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ) στους Αμπελόκηπους, βραβεύτηκε ο δήμος Αθηναίων, από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, στην ετήσια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίο

Για τη δημιουργία και λειτουργία, της πρώτης βρεφικής – νηπιακής βιβλιοθήκης στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ) στους Αμπελόκηπους, βραβεύτηκε ο δήμος Αθηναίων, από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, στην ετήσια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, παρουσία του δημάρχου κ. Γιώργου Καμίνη, το Σάββατο 2 Απριλίου, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. «Διαβάζοντας, αλλάζουμε», τόνισε ο κ. Καμίνης και σημείωσε ότι η τιμητική διάκριση για την πρώτη βρεφική – νηπιακή βιβλιοθήκη στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, μας χαροποιεί και μας δίνει τα κίνητρα να συνεχίσουμε το έργο μας που ήδη βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία, όπου οι επισκέπτες αυξάνονται καθημερινά.
«Το μεγάλο ζητούμενο είναι τώρα, πώς όλοι εμείς, δήμος, φορείς, οργανισμοί , συλλογικά αλλά και προσωπικά, θα εμπνεύσουμε στα παιδιά μας την αγάπη για την ανάγνωση. Θα στρέψουμε στο βιβλίο το βλέμμα αλλά και το ενδιαφέρον τους, αναδεικνύοντας την απόλαυση και την περιπέτεια του διαβάσματος. Ανοίγοντας ξανά ένα νέο δρόμο, που δεν θα ταυτίζει το βιβλίο με την κληρονομιά της άσκοπης παπαγαλίας. Σου ανοίγει όχι ένα, αλλά πολλά παράθυρα σε ένα κόσμο δύσκολο και αντιφατικό, αλλά εντέλει γοητευτικό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καμίνης χαιρετίζοντας την εκδήλωση.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν βραβεία σε φορείς και δημιουργούς λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και νέους που προωθούν τη φιλαναγνωσία.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, κυρία Άβα Χαλκιαδάκη, περισσότερα από 1.000 παιδιά έχουν επισκεφθεί το Κέντρο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, στους Αμπελόκηπους, τον πρώτο μήνα λειτουργίας του.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk