Στον ρυθμό του 11ου Διεθνούς Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος» κινείται από νωρίς σήμερα το πρωί η Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες είναι οι πολίτες της πόλης, δρομείς και θεατές, που δηλώνουν παρουσία στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, στέλνοντας, πάνω από όλα, μήνυμα άθλησης και υγείας.

Απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ληφθεί στη συμπρωτεύουσα από την αστυνομία, ώστε να διεξαχθεί ομαλά η διοργάνωση και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των οδηγών. Δωρεάν είναι η μετακίνηση από τον ΟΑΣΘ, ώστε να συμμετέχουν με άνεση στο Μαραθώνιο (Πέλλα-Θεσσαλονίκη) και στο υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμά του, με τους παράλληλους δρόμους υγείας (5.000μ και 10.000μ), όλοι οι δρομείς.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS, υποστηρίζεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, από θεσμικούς πολιτειακούς και εθελοντικούς φορείς. Είναι, δε, από φέτος αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη, τον εμβληματικό δρομέα, γνωστό και για το φιλανθρωπικό έργο του, ο οποίος το 1946, στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, έγινε ο πρώτος μη Βορειοαμερικανός Μαραθωνοδρόμος που κατέκτησε τη νίκη.