«Καμπανάκι» ΟΗΕ μετά τις ταραχές μεταξύ προσφύγων στην Ελλάδα

Την «εντεινόμενη ανησυχία» της για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται σε κέντρα και καταυλισμούς στην Ελλάδα εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του OHE για του Πρόσφυγες, μετά τα περιστατικά συγκρούσεων που καταγράφηκαν την Πέμπτη. «Ζοφερές» οι συνθήκες σε Πειραιά και Ειδομένη, καλώντας επειγόντως σε ευρωπαϊκή στήριξη στις ελληνικές υπηρεσίες ασύλου.

Την «εντεινόμενη ανησυχία» της για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται σε κέντρα και καταυλισμούς στην Ελλάδα εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του OHE για του Πρόσφυγες, μετά τα περιστατικά συγκρούσεων που καταγράφηκαν την Πέμπτη.

«Ζοφερές» οι συνθήκες σε Πειραιά και Ειδομένη, καλώντας επειγόντως σε ευρωπαϊκή στήριξη στις ελληνικές υπηρεσίες ασύλου -αλλά και δικλείδες ασφαλείας πριν τις επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία, στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας με την ΕΕ.

Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η εκρπόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας Μελίσα Φλέμινγκ ανέφερε ότι «οι συνθήκες για τους πρόσφυγες επιδεινώνονται στην Ελλάδα», σημειώνοντας τους τραυματισμούς μετά τις συμπλοκές σε κέντρα στα ελληνικά νησιά.

«Και στην ηπειρωτική Ελλάδα, οι συνθήκες σε Πειραιά και Ειδομένη είναι ζοφερές, και ο κίνδυνος πανικού και τραυματισμούς σε αυτά τα σημεία και άλλού είναι υπαρκτός» τόνισε.

Η Αρμοστεία υπογράμμισε ότι «χρειάζεται επειγόντως περαιτέρω υποστήριξη από την ΕΕ για συνδρομή των ελληνικών υπηρεσιών ασύλου στην καταγραφή και επεξεργασία των αιτημάτων ασύλου», λέγοντας χαρακτηριστικά πως η «ανησυχία εντείνεται».

Η εκπρόσωπος της Αρμοστείας κάλεσε επίσης να υπάρξουν «δικλείδες ασφαλείας» πριν ξεκινήσουν οι επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ, εξαιτίας «των σοβαρών κενών και στις δύο χώρες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk