• Αναζήτηση
 • Διαφωνίες προσφύγων στην Ειδομένη μετά τη φημολογία για άνοιγμα των συνόρων

  «Καραβάνια» προσφύγων έχουν πάρει από το πρωί της Κυριακής το δρόμο της επιστροφής στην Ειδομένη εξαιτίας ανυπόστατων φημών που διακινούνται ότι το μεσημέρι θα ανοίξουν τα σύνορα, εμποδίζοντας έτσι την προσπάθεια για αποσυμφόρηση του καταυλισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες δυο μέρες.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε δύο διαφορετικές ομάδες είναι χωρισμένοι οι πρόσφυγες στην Ειδομένη μετά την έντονη φημολογία του τελευταίου 24ώρου ότι επίκειται άνοιγμα των συνόρων. Από τη μία είναι αυτοί που έχουν συγκεντρωθεί στις σιδηροδρομικές γραμμές και δηλώνουν αποφασισμένοι να περάσουν τα σύνορα.

  Απέναντί τους έχουν – όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – μία άλλη ομάδα που προσπαθεί να τους μεταπείσει, εξηγώντας τους ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν και πως όλη αυτή η κίνηση είναι ανώφελη.

  Ανάμεσα σ’ αυτούς που θέλουν να περάσουν τα σύνορα, όπως λένε, είναι άτομα σε αναπηρικά καροτσάκια. Σχεδόν όλοι κρατούσαν νωρίτερα στα χέρια κι ανέμιζαν λευκές χαρτοπετσέτες και χαρτομάντηλα σε ένδειξη των ειρηνικών τους -όπως τόνιζαν – προθέσεων.

  Στο μεταξύ, αποστάσεις από τις φήμες που τους ήθελαν να είναι μεταξύ αυτών που φέρονται να παρακίνησαν τους πρόσφυγες να επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα πήραν οι Ιταλοί ακτιβιστές, που έφτασαν χθες στην Ειδομένη, μέσω Ηγουμενίτσας.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk