Σε έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς ζει η Πάτρα, περιμένοντας τις δύο μεγάλες παρελάσεις, όπου περισσότεροι από 30.000 νέοι και νέες, με τον αυθορμητισμό τους, τη φαντασία τους και την ευρηματικότητά τους αναμένεται να προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Το κλίμα για την κορύφωση του καρναβαλικού κεφιού θα προθερμάνουν το μεσημέρι του Σαββάτου οι εκπρόσωποι των πέντε συλλόγων των σοκολατοριχτών «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες» και «Σοκολατοπαίκτες», οι οποίοι θα βγουν στους δρόμους της Πάτρας με το μικρό βαγονέτο και το μουσικό άρμα.

Στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει η νυχτερινή παρέλαση, όπου πρωταγωνιστές θα είναι τα πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού».

Οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι συνδυάζονται, προσφέροντας έτσι λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του Σαββάτου. Κάθε χρόνο, μετά το τέλος της παρέλασης οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της Πάτρας.

Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση, που είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης.

Στην κορυφή της παρέλασης θα βρίσκονται η μπάντα του Δήμου και ο βασιλιάς καρνάβαλος, και ακολουθούν το άρμα της βασίλισσας και τα υπόλοιπα καρναβαλικά άρματα.

Όλα τα άρματα κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του Δήμου Πατρέων και συνδυάζουν τη μεγαλοπρέπεια, την καλλιτεχνική ποιότητα και τη σατιρική διάσταση, ανταποκρινόμενα τόσο στα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, μέσα από μια ανατρεπτική, χιουμοριστική και σατιρική οπτική γωνία, όσο και στη διαχρονικότητα των μορφών του πατρινού καρναβαλιού, που έχουν συνδεθεί με την μακρόχρονη ιστορία του.

Ο φετινός βασιλιάς καρνάβαλος είναι μεγαλειώδης, εντυπωσιακός, συμβολικός και σατιρικός, σε πλήρη και διαρκή κίνηση. Το καλλιτεχνικό και πολύχρωμο άρμα της βασίλισσας είναι εμπνευσμένο από τη θάλασσα και το υγρό στοιχείο. Επίσης θα παρελάσουν τα άρματα «Ψωνίσαμε» και «Σύμφωνο πολιτικής Συμβίωσης», καθώς και τα άρματα από το καρναβάλι των μικρών, «Προπομπός Κιθαρίστας», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος», «Ο Γάτος στη Σκεπή», «Πειρατικό Καράβι», «Το Τρενάκι», «Το Κάστρο», «Δεντράκια και Μανιτάρια» και το Μουσικό Άρμα.

Στην συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν οι 30.000 καρναβαλιστές, όπου με τις πολύχρωμες στολές τους και τις ευρηματικές κατασκευές τους, θα βάλουν, όπως άλλωστε κάνουν κάθε χρόνο, τη δική τους σφραγίδα στον μεγάλο θεσμό της Πάτρας.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, που θα συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο, γλυκαίνοντας τους θεατές με σοκολάτες.

Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στον μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού. Εκεί η παρουσιάστρια της τελετής λήξης, η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή, θα υποδεχθεί τους χιλιάδες καρναβαλιστές και θα καλωσορίσει τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος θα κηρύξει τη λήξη του πατρινού καρναβαλιού και θα δώσει το σύνθημα για την καύση του καρνάβαλου.

Θα ακολουθήσει δίωρη συναυλία με το συγκρότημα Passepartout και την τετραμελή ελληνική μπάντα Alcatrash.

Στην πόλη έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν οι επισκέπτες του πατρινού καρναβαλιού, και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ καταγράφεται αύξηση της κίνησης κατά 10%, συγκριτικά με πέρυσι. Ήδη στα ξενοδοχεία υπάρχει πληρότητα που αγγίζει το 100%, ενώ πολλοί είναι αυτοί που διαμένουν σε ξενοδοχεία, που βρίσκονται σε γειτονικές περιοχές.