Δίπλα σε πυρηνικούς αντιδραστήρες, το μεγαλύτερο Data Center στη Ρωσία

Η κρατική Rosenergoatom θα επενδύσει 6,4 δισ. ρούβλια στην κατασκευή του μεγαλύτερου κέντρου δεδομένων της Ρωσίας στην πόλη Udomlya για να εξυπηρετήσει από το 2017 τις ανάγκες των πυρηνικών της εργοστασίων, αλλά και την ευθυγράμμιση αμερικανικών κολοσσών όπως η Google και το Facebook με τον νόμο που δεν τους επιτρέπει να στείλουν προς φιλοξενία τα δεδομένα Ρώσων εκτός ρωσικού εδάφους.

Η κρατική Rosenergoatom θα επενδύσει 6,4 δισ. ρούβλια (90,65 εκατ. ευρώ) στην κατασκευή του μεγαλύτερου κέντρου δεδομένων της Ρωσίας στην πόλη Udomlya για να εξυπηρετήσει από το 2017 τις ανάγκες των πυρηνικών της εργοστασίων. Παράλληλα, αφήνει αρκετές συστοιχίες υπολογιστών δυνητικά στη διάθεση αμερικανικών κολοσσών όπως η Google και το Facebook, οι οποίες καλούνται να φιλοξενήσουν επί ρωσικού εδάφους τα δεδομένα Ρώσων και άρα, να χτίσουν ή να προμηθευτούν την απαραίτητη υποδομή εκεί, όπως απαιτείται από τον σχετικό νόμο.

Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, το 10% της φάρμας διακομιστών που θα στεγαστούν στην Udomlya δίπλα στο πυρηνικό εργοστάσιο Kalinin που παράγει 400MW, είναι ήδη δεσμευμένο για τις ανάγκες των πυρηνικών αντιδραστήρων μέρος των οποίων θα το τροφοδοτούν, αφήνοντας το υπόλοιπο 90% στην διάθεση τρίτων. Για την λειτουργία του data center θα χρειαστούν 80MW για να λειτουργήσουν 10.000 συστοιχίες υπολογιστών (rack) –ηλεκτρική ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει έως και 26 χιλιάδες νοικοκυριά στις ΗΠΑ.

Το data center αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μερικώς τον Μάρτιο του 2017 και πλήρως το 2018.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk