Ξένες ταινίες
«Επιστροφή στην αθωότητα»
ΕΡΤ2, 23.00
Ο 70χρονος Ανδρέας συναντάται ξανά με την Κλερ, την πρώτη του αγάπη, με την οποία χώρισε πριν από 50 χρόνια. Ανάμεσά τους ξυπνά το παλιό εφηβικό πάθος, όμως η Κλερ είναι παντρεμένη με κάποιον που αγαπά και η τελική επιλογή της είναι πραγματικά δύσκολη. Παίζουν: Τζούλια Μπλέικ, Τσαρλς Τίνγκουελ, Τέρι Νόρις. Σκηνοθεσία: Πολ Κοξ. (Αυστραλία, 2002, 94′)
«Τρέξε γρήγορα»


(Running scared)
STAR, 24.00
Ο Τζόι Γκαζέλ καταφέρνει να συνδυάζει αρμονικά μια ήρεμη και ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή με μια αγχωτική και επικίνδυνη δουλειά. Είναι χαμηλόβαθμος μαφιόζος, μαζεύει και εξαφανίζει τα όπλα από μαφιόζικες δολοφονίες. Εχει όμως την κακή συνήθεια να τα κρύβει στο υπόγειό του αντί να τα πετάει στο ποτάμι. Τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή όταν ο δεκάχρονος γιος του Τζόι και ο καλύτερός του φίλος Ολεγκ τον βλέπουν επί το έργο. Τότε ο Ολεγκ δεν θα διστάσει να κλέψει ένα από αυτά και να το χρησιμοποιήσει εναντίον του επιθετικού πατριού του! (ΗΠΑ, 2006, 109′)
«Ο θείος Μπουνμί θυμάται τις προηγούμενες ζωές του»
(Uncle Boonmee who can recall his past lives)


ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, 24.00
Ενα ανορθόδοξο ταξίδι στη φύση, ένα μαγικό παραμύθι με φαντάσματα και ανθρώπους μεταμορφωμένους σε ζώα, ένα πραγματικά ασυνήθιστο έργο, η τελευταία δημιουργία του ταϊλανδού auteur Απιτσατπόνγκ Ουερασεθακούλ μεταδίδεται για πρώτη φορά από το κανάλι. Το φιλμ τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών και, παρότι περιέχει εικόνες που γοητεύουν, μπορεί να εκνευρίσει με την απίστευτη στατικότητά του. Με τους Σακντά Καβμπουαντέ, Τζενίρα Πόνγκπας. (Tαϊλάνδη, 2010, 100′)

HeliosPlus