• Αναζήτηση
 • «Σα φωτιά καλοκαιριού»: έκθεση ζωγραφικής της Μαίρη Λουκά

  Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Λουκά

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στην έκθεση  «σα φωτιά καλοκαιριού» θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων ανθρωποκεντρικά δουλεμένα με ακρυλικά σε μουσαμά, όπου το χρώμα και το σχέδιο λειτουργούν παράλληλα χωρίς το ένα να υπερτερεί του άλλου.

  Από τον κατάλογο της έκθεσης

  …Η ατμόσφαιρα των έργων της ζωγράφου διαθέτουν έναν ερωτισμό, με τον έρωτα να εμφανίζεται ως μία ακατανίκητη δύναμη που κυβερνάει όλη τη φύση, τα έμψυχα και τους ανθρώπους. Όσο για τις γυναικείες ψυχές που ζωγραφίζει, εκφράζονται απόλυτα από την αρμονία της φύσης που τις περιβάλλει.

  Πρόκειται για σύμβολα του θηλυκού και όχι για πραγματικά πρόσωπα. Μπορούν να μας θυμίσουν τη γυναίκα – σύζυγο, αδερφή, μητέρα, αλλά κυρίως τη γυναίκα – Μούσα, την αστείρευτη πηγή έμπνευσης των ποιητών, των συγγραφέων, των ζωγράφων. Δεν είναι παρά η γυναίκα η «αγαπημένη», όπως αυτή χωράει στους παρακάτω στίχους του Νίκου Καρύδη: « Σε περίμενα πάντα όπως η ξεραμένη γη τη βροχή/ Σ’ ένιωθα μέσα μου σα ρίζα εκατόχρονου δέντρου/ Σ’ αισθανόμουνα γύρω μου σα φωτιά καλοκαιριού».

   

  Ήρα Παπαποστόλου

  Κριτικός & Ιστορικός τέχνης

   

  info

   

  ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ,  Ηροδότου 5, Κολωνάκι, Αθήνα
  τηλ., (+30) 210 8239465 – Fax (+30) 210 8820655
  Ωρες Λειτουργίες:  Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή  11π.μ – 8μ.μ
  Τετάρτη – Σάββατο  11π.μ – 2.30μ.μ  
  Κυριακή- Δευτέρα ΚΛΕΙΣΤΑ

   

  Αφιερώματα
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk