Η Σουηδία και ο Μανς Ζέλμερλόου με το τραγούδι Heroes αναδείχθηκαν νικητές του 60ού διαγωνισμού της Eurovision.

Ο ανταγωνισμός Δύσης – Ρωσίας έκανε την εμφάνισή του και στη Eurovision, με τη ρωσίδα τραγουδίστρια να ακούει ακόμα και αποδοκιμασίες.

Ο Μας Ζέλμερλοου και η ομάδα του παρουσίασαν ένα εξαιρετικό βίντεο με εφέ που εντυπωσίασαν το κοινό της Eurovision.

Ο τελικός ξεκίνησε με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης.

Στον τελικό έλαβαν μέρος συνολικά 27 χώρες. Οι 20 αναδείχθηκαν από τους δύο ημιτελικούς, ενώ οι υπόλοιπες επτά (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία, η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία που φέτος συμμετέχει τιμητικά) πέρασαν απευθείας στον τελικό.

To hashtag του διαγωνισμού στην Ελλάδα είναι #eurovisiongr, ενώ το γενικό hashtag είναι #eurovision. Το δεύτερο έχει ήδη γίνει trending topic στο Twitter.

Η Ελλάδα έδωσε το 10άρι της στην Κύπρο, ενώ 12 βαθμούς έδωσε η Ελλάδα στην Ιταλία. Δέκα βαθμούς έδωσε η Αλβανία στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής η Ελλάδα βρίσκεται στην 19η θέση.

Οι χώρες που προκρίθηκαν στον α’ ημιτελικό ήταν οι: Αλβανία, Αρμενία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Εσθονία, Γεωργία, Σερβία και Βέλγιο.

Οι χώρες που προκρίθηκαν στον β’ ημιτελικό ήταν οι: Λιθουανία, Σλοβενία, Πολωνία, Σουηδία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Κύπρος, Αζερμπαϊτζάν, Λετονία και Ισραήλ.