Το vima.gr προτείνει για τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
«Δικαίωση»
Mega, 21.15
Ο Χρήστος και η Μυρτώ ξεπερνάνε το αρχικό σοκ της συνάντησής τους κι αποφασίζουν να πιουν ένα ποτό μαζί. Ο Χρήστος τής εξομολογείται τον έρωτά του όμως η Μυρτώ είναι πολύ πληγωμένη για να τον ακούσει. Ο Χρήστος κλείνει το νέο δικηγορικό γραφείο του κι αποφασίζει να σφίξει τα δόντια και να προχωρήσει τη ζωή του με την Κλαίρη, ενώ η Μυρτώ παραδέχεται στον Ασίμ πως είναι ακόμα ερωτευμένη μαζί του. Η εγκυμοσύνη της Κλαίρης παρουσιάζει επιπλοκές.
ΞΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Brothers»
Alpha, 22.30
Ο Σαμ Κάχιλ είναι ένας αφοσιωμένος στην πατρίδα και το καθήκον πεζοναύτης, παντρεμένος με τον εφηβικό του έρωτα, την Γκρέις, και πατέρας δύο μικρών κοριτσιών. Όταν μετά την τελευταία αποστολή του στο Αφγανιστάν παύει να δίνει σημεία ζωής και η τύχη του αγνοείται, ο αδελφός του, Τόμι, αναλαμβάνει να φροντίσει την οικογένειά του. Αν και πρόκειται για έναν άστατο χαρακτήρα που μόλις βγήκε από τη φυλακή, η γοητεία του και η ευφυΐα του ήταν πάντα τα δυνατά του όπλα, αλλά και ο λόγος που όλοι ανησυχούν με αυτή την εξέλιξη. Με τους Τζέικ Γκίλενχαλ, Νάταλι Πόρτμαν, Τόμπι ΜακΓκουάιρ. (ΗΠΑ, 2009)
«Αληθοφανή ψέματα» (The informant!)
Star, 02.15
Το ελκυστικότερο στοιχείο στην ομιχλώδη «υπόθεση οικονομικού εγκλήματος Μαρκ Γουίτεκερ» (του στελέχους της αγροτικής βιομηχανίας Arcer Daniels Midland που το 1992 έγινε πληροφοριοδότης του FBI προκειμένου να αποκαλύψει σκάνδαλά της) είναι ο ίδιος ο Γουίτεκερ. Ό,τι πρέπει για τον Ματ Ντέιμον, έναν ηθοποιό που μας συνηθίζει σε ρόλους ανθρώπων που δεν βγάζουν εύκολα στην επιφάνεια τα πραγματικά τους συναισθήματα («Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ», «Ο πληροφοριοδότης», «Ο καθοδηγητής»). Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ. (ΗΠΑ, 2009)
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk