Η eΒay, μία από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές πλατφόρμες δημοπρασιών στον κόσμο, σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις στις αρχές του νέου χρόνου έπειτα από την απόφαση της εταιρείας PayPal (του συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών) να αυτονομηθεί από τον επιχειρηματικό της όμιλο, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν τις κινήσεις της eΒay.

«Επικεντρωνόμαστε στην επιτυχημένη λειτουργία των εταιρειών eBay και PayPal ως ξεχωριστές εταιρείες», δήλωσε η εκπρόσωπος της eBay Αμάντα Μίλερ αρνούμενη να σχολιάσει το αν στις προθέσεις της εταιρείας είναι οι απολύσεις. Η eBay εξετάζει την απόλυση σχεδόν του 10% του προσωπικού της, δηλαδή περίπου 3.000 υπαλλήλων, όπως δήλωσε πηγή στην εφημερίδα.

Σημειώνεται πως η eBay Inc είχε ανακοινώσει στα μέσα Οκτωβρίου ότι στο δεύτερο εξάμηνο 2015 θα προχωρήσει σε απόσχιση της PayPal, της ταχέως αναπτυσσόμενης μονάδας πληρωμών, σε μια νέα εισηγμένη εταιρεία.

Μετά το λεγόμενο «spin-off», επικεφαλής της νέας eBay θα είναι ο Ντέβιν Γουένινγκ, τωρινός πρόεδρος της eBay Marketplaces και πρώην επικεφαλής του τμήματος αγορών της Thomson Reuters Corp. Από την άλλη, διευθύνων σύμβουλος της PayPal θα είναι ο Νταν Σούλμαν, πρώην επικεφαλής της μονάδας πληρωμών μέσω διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων στην Express Co. Ο διευθύνων σύμβουλος της eBay, Τζον Ντόναχοι, και ο οικονομικός διευθυντής Μπομπ Σουάν, θα εποπτεύσουν τον διαχωρισμό της επιχείρησης.