Αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις εκλογές για το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα η Εφορευτική Επιτροπή. Στις εκλογές, που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του 7ου Συνεδρίου, ψήφισαν 140 σύνεδροι και βρέθηκαν 137 έγκυρα, δύο άκυρα και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις εκλογές για το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα η Εφορευτική Επιτροπή.

Στις εκλογές, που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του 7ου Συνεδρίου, ψήφισαν 140 σύνεδροι και βρέθηκαν 137 έγκυρα, δύο άκυρα και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Ο συνδυασμός «Μαζί για την ΠΟΕΣΥ» έλαβε 47 ψήφους και λαμβάνει τέσσερις έδρες. Εκλέγονται ως τακτικά μέλη οι Κουμπιάς Δημήτριος (ΕΣΗΕΑ), Καρράς Νίκος (ΕΣΗΕΜ-Θ), Σπηλιοπούλου Νέλλη (ΕΣΠΗΤ) και Συνοδινός Νικόλαος (ΕΣΗΕΑ).

Ο συνδυασμός «Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» έλαβε 25 ψήφους και λαμβάνει δύο έδρες. Ως τακτικά μέλη εκλέγονται οι Σαββίδης Γιώργος (ΕΣΗΕΑ) και Μπαζαίος Γιάννης (ΕΣΠΗΤ).

Ο συνδυασμός «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων- Ανοιχτή ΕΡΤ» έλαβε 13 ψήφους και λαμβάνει μία έδρα. Ως τακτικό μέλος εκλέγεται ο Ντελέζος Κωνσταντίνος (ΕΣΗΕΑ).

Μία έδρα λαμβάνει και ο συνδυασμός «Δημοσιογράφοι για τη δημοσιογραφία», που έλαβε δώδεκα ψήφους. Την έδρα καταλαμβάνει η Ριζεάκου Ελένη (ΕΣΗΕΑ).

Δώδεκα ψήφους έλαβε και ο συνδυασμός «Μέτωπο για την ανατροπή», που λαμβάνει μία έδρα. Εκλέγεται ως τακτικό μέλος ο Γκίρμπας Γιάννης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Ο συνδυασμός «Δημοσιογραφική συνεργασία» (έντεκα ψήφοι) δεν συμπληρώνει το εκλογικό μέτρο των δώδεκα ψήφων και δε λαμβάνει έδρα.

Ο συνδυασμός «Ενιαίο ψηφοδέλτιο της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ» έλαβε έντεκα ψήφους και ναι μεν δεν συμπληρώνει το εκλογικό μέτρο των δώδεκα ψήφων, σύμφωνα όμως με το καταστατικό της ΠΟΕΣΥ η Ένωση (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε) εκπροσωπείται υποχρεωτικά στο ΔΣ της Ομοσπονδίας και συνεπώς εκλέγεται ως τακτικό μέλος ο Τσιγκλιφύσης Γιώργος (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε).

Τέλος, ο συνδυασμός «ΕΣΗΕΠΗΝ Ενότητα», που έλαβε έξι ψήφους, δεν συμπληρώνει το εκλογικό μέτρο των ψήφων, σύμφωνα όμως με το καταστατικό της Π.Ο.Ε.ΣΥ. η Ένωση (ΕΣΗΕΠΗΝ) εκπροσωπείται υποχρεωτικά στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, και συνεπώς εκλέγεται ως τακτικό μέλος η Κατσαμά Ελένη-Νέλλη (ΕΣΗΕΠΗΝ).

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τα υπόλοιπα όργανα της Ομοσπονδίας και την έγκριση των απολογισμών και του προϋπολογισμού, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για το ΔΣ έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.poesy.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
Σίβυλλα
Helios Kiosk