Ξένη σειρά

Elementary
ΣΚΑΪ, 23.15
Μετά από διάφορες περιπέτειες ο εκκεντρικός Sherlock Holmes αφήνει το Λονδίνο και καταφεύγει στο Μανχάταν. Εκεί όμως ο πατέρας του θα τον υποχρεώσει να ζήσει με τον χειρότερο εφιάλτη του, την αιωνίως νηφάλια Dr. Watson. Στο σημερινό επεισόδιο ο Sherlock προσπαθεί να διαλευκάνει ποιος σκοτώνει ετοιμοθάνατους ασθενείς με τρόπο που να μοιάζει ο θάνατός τους φυσιολογικός.

Ξένες ταινίες

Πέντε βράδια
(Pyats vecherov)
BOYΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, 22.00
Πέντε βράδια από τη ζωή πέντε ανθρώπων στη Μόσχα του 1960. Με «οδηγό» ένα θεατρικό έργο του Αλεξάντρ Βολοντίν ο Νικίτα Μιχάλκοφ διαιρεί τη δράση, τον χρόνο και τον τόπο σε πέντε μέρη, εστιάζοντας στις εσωτερικές συγκρούσεις των ηρώων, τους οποίους ερμηνεύουν σπουδαίοι ηθοποιοί (Λουντμίλα Γκουρτσένκο, Στάνισλας Λιούμπτσιν, Βαλεντίνα Τελίσκινα κ.ά.). (Ρωσία, 1978, 96′)

Το τσακάλι


(The jackal)
STAR, 22.00
Συμπαθητικό ριμέικ της κλασικής ταινίας του Φρεντ Τσίνεμαν «Η ώρα του τσακαλιού» με θέμα (σύμφωνα με το μπεστ σέλερ του Φρέντερικ Φορσάιθ) την προσπάθεια των βρετανικών και γαλλικών μυστικών υπηρεσιών να συλλάβουν έναν επαγγελματία δολοφόνο που θέλει να σκοτώσει τον Σαρλ ντε Γκωλ. Στην αποψινή ταινία ο στόχος του δολοφόνου (Μπρους Γουίλις) αλλάζει, ενώ η ένταξη στην υπόθεση ενός ιρλανδού τρομοκράτη (Ρίτσαρντ Γκιρ) βοηθά στο έργο τους τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας. (ΗΠΑ, 1997, 114′)
Το κλειδί
(Le clef)
ΝΕΡΙΤ, 22.00
«Τρεις ανθρώπινες ψυχές, τρία επτασφράγιστα μυστικά, μπορούν να ξεκλειδωθούν με το ίδιο κλειδί» υπόσχεται το διαφημιστικό μότο της ταινίας του Γκιγιόμ Νικλό αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο δελεαστικό όσο η διαφήμιση. Παίζουν οι Γκιγιόμ Κανέ, Βανέσα Παραντί, Τιερί Λερμίτ, Ζοζιέν Μπαλασκό. (Γαλλία, 2007, 115′)

HeliosPlus