Τη στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ παρουσίασαν σε θεσμικούς επενδυτές ο Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του Ομίλου Χαράλαμπος Μαζαράκης και ο Διευθυντής Εξαγορών, Συγχωνεύσεων και Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου ΟΤΕ Ευρίκος Σαρσέντης, στο πλαίσιο του 9ου Ετήσιου Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στο Λονδίνο.

Κατά το διήμερο roadshow, τα στελέχη του ΟΤΕ πραγματοποίησαν συναντήσεις με στελέχη της αγοράς, με το ενδιαφέρον των διεθνών funds να επικεντρώνεται στο επιτυχημένο πλάνο αναχρηματοδότησης και μείωσης του δανεισμού, στις αξιοσημείωτες επιδόσεις εν μέσω κρίσης και στο ευρύ επενδυτικό πλάνο του Ομίλου.

Όπως επισημάνθηκε κατά τις συναντήσεις, η συνολική μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 65% τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τα ασφαλή ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου, όχι μόνο εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα του ΟΤΕ, αλλά τον τοποθετούν και μεταξύ των πιο εύρωστων τηλεπικοινωνιακών παρόχων στην Ευρώπη. Η θετική αυτή εικόνα του ΟΤΕ επέτρεψε στις διεθνείς αγορές να χρηματοδοτήσουν, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, την έκδοση ομολόγων ύψους 1,4 δισ. ευρώ, με ανταγωνιστικά επιτόκια.

Παράλληλα, επισημάνθηκε πως η επιτυχημένη αναδιάρθρωση επιτρέπει στον ΟΤΕ την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε υποδομές και νέες τεχνολογίες, και την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σταθερής, κινητής, ευρυζωνικότητας και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Ήδη, ο Όμιλος υλοποιεί συνολικές επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ μόνο στην Ελλάδα για την τετραετία, με στόχο την εδραίωση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματός του, αλλά και τη στήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας. Χάρη σε αυτές τις επενδύσεις, το δίκτυο VDSL του ΟΤΕ είναι σήμερα διαθέσιμο σε περίπου 1.200.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ στόχος είναι η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου να ανέλθει σε 30% μέσα στο 2014.