Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της hol από τη Vodafone

Την απόκτηση ποσοστού 72,7% της hellasonline (hol) έναντι 72,7 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Vodafone Ελλάδας, σηματοδοτώντας την εκκίνηση της διαδικασίας συγκέντρωσης της αγοράς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών της Ελλάδας.

Την απόκτηση ποσοστού 72,7% της hellasonline (hol) έναντι 72,7 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Vodafone Ελλάδας, σηματοδοτώντας την εκκίνηση της διαδικασίας συγκέντρωσης της αγοράς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών της Ελλάδας.

Ειδικότερα, η Vodafone Ελλάδος ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον όμιλο Intracom Group και την World Equities Investments Holdings SA, οι οποίοι ελέγχουν ποσοστά 57,24% και 17,9%, αντίστοιχα, την απόκτηση ποσοστού 72,7% στην hellas online, στην τιμή των 72,7 εκατ. ευρώ.
Δεδομένου ότι η Vodafone Ελλάδας ήδη κατέχει μερίδιο 18,4% μερίδιο στην hol, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το ποσοστό της θα ανέλθει συνολικά στο 91,2%. Η συμφωνία, βέβαια, τελεί υπό τον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών.
«Η συμφωνία για την εξαγορά της hellas on line αποτελεί τη συνέχεια της επιτυχημένης εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Vodafone Ελλάδας και της hellas online από το 2009, όταν η Vodafone απέκτησε ποσοστό άμεσης συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της hellas online» αναφέρει ανακοίνωση της Vodafone.
«Με τη συμφωνία αυτή, η Vodafone Ελλάδας καθίσταται ακόμη πιο ισχυρή, αξιοποιώντας περαιτέρω τις δυνατότητες της hellas online, με 519.000 LLU συνδρομητές και 11% μερίδιο αγοράς πελατών σταθερής επικοινωνίας, στο τέλος του 2013. Η hellas online διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, ανάμεσα στους εναλλακτικούς παρόχους, που ξεπερνά τα 5.200 χλμ. Παράλληλα, η hellas online είναι ο πρώτος πάροχος στην Ελλάδα που αναβαθμίζει το δίκτυο οπτικών ινών του στα 100 Gigabit» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
«Πρόκειται για μια συμφωνία η οποία θα επιταχύνει τη στρατηγική μας για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών επικοινωνίας και αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των συνδρομητών μας, μέσα από ένα από τα πιο ανεπτυγμένα δίκτυα στην Ελλάδα. Η Vodafone θα συνεχίσει να επενδύει στη χώρα σε υποδομές και καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη και στην οικονομία» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Γλαύκος Περσιάνης.
«Με επίκεντρο τη βέλτιστη εμπειρία του πελάτη και μέσω των αξιόπιστων δικτύων κινητής και σταθερής επικοινωνίας, η Vodafone Ελλάδας θα προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της, παλιούς και νέους, μοναδικές λύσεις επικοινωνίας με αξεπέραστη ποιότητα» επισημαίνει η εταιρία.
«Με επενδύσεις σε υποδομές του δικτύου, που αγγίζουν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, η Vodafone παρέχει τις πλέον αξιόπιστες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού internet. Οι σημαντικές επενδύσεις στο δίκτυο τρίτης και τέταρτης γενιάς, σε συνδυασμό με τη συμφωνία για την απόκτηση της hellas online, θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες που έχουν ιδιώτες και επαγγελματίες, ώστε να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κινητής και σταθερής επικοινωνίας κάθε στιγμή όπου κι αν βρίσκονται» καταλήγει η ανακοίνωση.
Παράλληλα, η Intracom Holdings ανακοίνωσε ότι οι δύο Όμιλοι υπέγραψαν «δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά της συμμετοχής του Ομίλου Intracom Holdings στην hellas online, έναντι συνολικού τιμήματος για τις Κοινές Ονομαστικές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές ποσού 57,2 εκατ ευρώ».
«Μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής το τίμημα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί αναλόγως γεγονότων που δύναται να επηρεάσουν την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Η ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής υπόκειται σε όρους και αιρέσεις, περιλαμβανομένων των απαραίτητων εγκρίσεων των αρμόδιων Αρχών» τονίζει ο όμιλος.
«Είναι μια από τις πιο σημαντικές συμφωνίες στη χώρα μας, καθώς αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από έναν παγκόσμιο κολοσσό και αναγνώριση της αξίας που έχουμε δημιουργήσει στη hellas online τα τελευταία χρόνια. Η εξέλιξη αυτή συμβαδίζει με τις διεθνείς τάσεις για σύγκλιση και συγκέντρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω επενδύσεις και ανάπτυξη στον ευρυζωνικό κλάδο» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της INTRACOM HOLDINGS και της hellas online, κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης.
«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι διότι μέσα σε 8 χρόνια η hellas online κατάφερε να εξελιχθεί από έναν μεταπωλητή πάροχο υπηρεσιών internet σε έναν ισχυρό πρωταγωνιστή του τομέα των ολοκληρωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών. Παράλληλα, για τον Όμιλο INTRACOM HOLDINGS, η συγκεκριμένη συμφωνία με ιδιαίτερα επωφελείς όρους για τις συνθήκες της αγοράς, αποφέρει ρευστότητα που θα επιτρέψει στην εισηγμένη την υλοποίηση νέων επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας» πρόσθεσε.
Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk