Η AbbVie επενδύει στην έρευνα

Σε έρευνα και ανάπτυξη επένδυσε το 2013 το 16% των εσόδων της σε παγκόσμιο επίπεδο η φαρμακευτική εταιρεία AbbVie.

Σε έρευνα και ανάπτυξη επένδυσε το 2013 το 16% των εσόδων της σε παγκόσμιο επίπεδο η φαρμακευτική εταιρεία AbbVie. Πρόκειται για μια νέα βιοφαρμακευτική εταιρεία η οποία «γεννήθηκε» την 1η Ιανουαρίου 2013. Παρά το μικρό της ηλικίας της, η AbbVie έχει κάνει άλματα στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης. Διαθέτει βέβαια πλούσια κληρονομιά που «κουβαλάει» μαζί της από την Abbott Laboratories.
Η AbbVie εστιάζει στην ανάπτυξη προηγμένων θεραπειών για ορισμένες εκ των πιο σοβαρών παθήσεων, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωρίαση, η νόσος του Crohn, η ελκώδης κολίτιδα, η νόσος του Πάρκινσον κ.ά. Εχει ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων και βιοτεχνολογικών σκευασμάτων, ενώ διεξάγει καθημερινά σε όλον τον κόσμο – και στην Ελλάδα – κλινικές δοκιμές φαρμακευτικών ουσιών. Μάλιστα αυτή τη στιγμή διαθέτει περισσότερες από 20 πειραματικές ουσίες σε κλινικές δοκιμές φάσης ΙΙ ή ΙΙΙ και εκατοντάδες διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε διαφόρους τομείς όπως η ηπατίτιδα C και η ογκολογία.
Παράλληλα τα στελέχη της AbbVie Ελλάδος, με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή της εταιρείας κ. Πασχάλη Αποστολίδη, αναπτύσσουν κοινωνικές δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών για σοβαρές παθήσεις.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk