Υλικά (για 2 άτομα)

300 γρ. φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

100 ml γάλα

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 αβγά

½ ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. βούτυρο

1 πράσο, ψιλοκομμένο

½ φλ. λευκό κρασί

200 γρ. χυλοπιτάκι

½ κ.γ. εστραγκόν, αποξηραμένο

χυμό από 1 λεμόνι

έ.π. ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση

1 Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το γάλα, το αλεύρι, το αλατοπίπερο, τα αβγά και τη μισή ποσότητα από το σέλινο και τον άνηθο. Ζυμώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά στο ψυγείο.

2 Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το πράσο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε 6 φλιτζάνια νερό, καθώς και το υπόλοιπο από το σέλινο και τον άνηθο.

3 Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο, τον χωρίζουμε σε κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το χυλοπιτάκι, το εστραγκόν, τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 5 λεπτά. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με τη γραβιέρα.