• Αναζήτηση

Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει «whatever it takes» με την τρόικα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αντιμετωπίσει προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα άφησε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Δραγασάκης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει «whatever it takes», δηλαδή «ό,τι χρειαστεί» για να αντιμετωπίσει ως κυβέρνηση τα όποια προβλήματα στις διαπραγματεύσεις.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αντιμετωπίσει προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα άφησε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει «whatever it takes», δηλαδή «ό,τι χρειαστεί» για να αντιμετωπίσει ως κυβέρνηση τα όποια προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Τόνισε πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί με δημοκρατικό τρόπο στον λαό.

Η δήλωση του Δραγασάκη και η έμμεση αναφορά στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τις σχέσεις με τους δανειστές και τους εταίρους, αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο συζητήσεων στην Κουμουνδούρου σχετικά με τη στρατηγική της διαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ύστερα από αρκετές δημόσιες τοποθετήσεις κατέληξε στο ότι τυχόν προσφυγή σε δημοψήφισμα θα αφορά τους όρους της νέας συμφωνίας που θα επιδιώξει έναντι των δανειστών ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι την παραμονή στο ευρώ.

Στην ομιλία του ο Γιάννης Δραγασάκης αναγνώρισε ότι η «κυβέρνηση σωτήριας», όπως τη χαρακτήρισε, θα αντιμετωπίσει δυσκολίες και προβλήματα στην προσπάθεια να βάλει τέλος στους κινδύνους των μνημονίων και τη λιτότητα.

Υπενθυμίζεται πως ο Μάριο Ντράγκι είχε χρησιμοποιήσει τη φράση «whatever it takes» αναφερόμενος στην βούληση της ΕΚΤ να προστατεύσει το ευρώ, όταν ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Ευρωτράπεζας για αγορές κρατικών ομολόγων (OMT) το καλοκαίρι του 2012.

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk