Αποκαταστάθηκε η λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που είχε διακοπεί νωρίτερα σήμερα εξαιτίας προβλημάτων ηλεκτροδότησης. Τα τεχνικά ζητήματα που αφορούσαν στην ηλεκτροδότησή της αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς και πλέον οι υπηρεσίες της ΓΓΠΣ είναι πλήρως διαθέσιμες (www.gsis.gr).

Σημειώνεται πως φορολογούμενοι αλλά και λογιστές – φοροτεχνικοί που προσπαθούσαν από το πρωί να υποβάλουν είτε φορολογικές δηλώσεις, είτε αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν την υποβολή μέσω του Taxisnet, ενώ «νεκρό» ήταν και το τηλεφωνικό κέντρο της ΓΓΠΣ.

Φως στο μυστήριο έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης που ενημέρωσε το κοινό μέσω twitter πως υπάρχει πρόβλημα ηλεκτροδότησης στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοχάρης ανέφερε τα εξής: «Έχει πέσει το ρεύμα στο κτήριο της ΓΓΠΣ και παλεύουν να δουν τις εφεδρείες».

Πάντως, λογιστές και φοροτέχνες εξ αφορμής του «μπλακ άουτ» ζήτησαν να παραταθεί η υποβολή όλων των δηλώσεων η καταληκτική προθεσμία των οποίων εκπνέει αύριο 30 Απριλίου.