Διάσκεψη για την Νησιωτικότητα διοργανώνει τουπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στοΊδρυμα Ευγενίδητην Παρασκευή4 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου «η Ελλάδα βασιζόμενηστην πεποίθηση ότι οι θαλάσσιες και ναυτιλιακές δραστηριότητες αποτελούν μία αστείρευτη πηγή ανάπτυξης και ευημερίας για όλη την Ευρώπη, αποφάσισε να αναδείξει την«Θάλασσα» ως έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο εν λόγω πυλώνας περιλαμβάνει μια σειρά από θέματα, όπως τη Πολιτική Θαλασσίων Μεταφορών, την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική, τη δια Θαλάσσης Μετανάστευση, την Ασφάλεια στο Θαλάσσιο χώρο και ιδιαιτέρως τη Νησιωτικότητα».
Η διάσκεψη έχει τίτλο «Νησιωτικότητα: Ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και θέσεων εργασίας»και κατά τη διάρκεια της,ουπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτηςθα παρουσιάσει την πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο στον τομέα αυτό.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «δεδομένης της νησιωτικής γεωγραφικής διαμόρφωσης της Ελλάδας με τα εκατοντάδες κατοικημένα νησιά,τουπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, εφαρμόζει μία ολοκληρωμένη πολιτική που έχει ως σκοπό να αναδείξει τις διαστάσεις της νησιωτικότητας, εντάσσοντας την στο πλαίσιο των συναφών πολιτικών, τόσο σε Εθνικό, όσο και Ευρωπαϊκό επίπεδο».
Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων της ΕΕ,κυρία Μαρία Δαμανάκη, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύωνκ.Mιχάλης Παπαδόπουλος,ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει οΠρόεδρος του Ευγενίδειου Ιδρύματος,κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης.
Επίσης θα παραβρεθούν εκπρόσωποι εμπλεκομένων υπουργείων, της Αυτοδιοίκησης των νησιών και φορέων της Ναυτιλίας.