Κεφαλογιάννη:Θέσεις εργασίας για τους νέους δημιουργεί ο τουρισμός

Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας κυρίως για τους νέους, τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, σε ομιλία της σε συνέδριο, που διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας κυρίως για τους νέους, τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, σε ομιλία της στο συνέδριο, που διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με θέμα «Ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ελλάδα, με έμφαση στους τομείς του τουρισμού και της γεωργίας».

Παρόντες στο συνέδριο ήταν μεταξύ άλλων ο καθηγητής του Columbia University κ. Jeffrey Sachs, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Yale κ. Constantinos Meghir, o ύπατος εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη συμμαχία των πολιτισμών κ. Nassir Abdulaziz Al-Nasser, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.

«Σε ότι αφορά την Ελλάδα, πιστεύουμε, ότι για να πάρει πάλι μπροστά η οικονομία μας, πρέπει να μην αφήσουμε να διαρραγεί η κοινωνική συνοχή. Θα πρέπει να κάνουμε χρήση κάθε εργαλείου που έχουμε στα χέρια μας. Η ανάπτυξη του τουρισμού θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το ισχυρότερο από όλα αυτά», επισήμανε η υπουργός.

Αναλύοντας το εθνικό σχέδιο δράσης για τον τουρισμό ανάφερε ότι η Ελλάδα δεν επενδύει μόνο στις φυσικές ομορφιές της αλλά και στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και στην ανάδειξη του πολιτισμού της. Ομως «για να λειτουργήσει η πολιτιστική κληρονομιά ως μοχλός για την επίτευξη του στόχου μας, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να διατηρήσουμε άθικτο το πολιτιστικό απόθεμά μας και την ίδια στιγμή να προσφέρουμε στους επισκέπτες μια ουσιαστική ταξιδιωτική εμπειρία», υπογράμμισε.

Η ίδια τάχθηκε υπέρ της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον πολιτιστικό τουρισμό, λέγοντας ότι «το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα όπως έργα συντήρησης και αποκατάστασης των ιστορικών κτηρίων και τόπων, καθώς και τον σχεδιασμό και την διαχείριση πολιτιστικών διαδρομών». Στο πλαίσιο αυτό η χαιρέτισε και την πρωτοβουλία για συνεργασία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η κυρία Κεφαλογιάννη βρίσκεται από την Τρίτη στη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενη από το γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβαδά, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα και την προβολή της χώρας στην αμερικανική αγορά. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους ξένων μεγάλων Τour Operators και παράγοντες της Ελληνικής Ομογένειας και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το CNN.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk