Yψηλοί τόνοι επικράτησαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η οποία συζητούσε τηστρατηγική του κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών.
Στη συζήτηση φυσικά έγινε λόγος για τη συνέντευξη του κ. Γρ. Ψαριανού στον «Βήμα FM», και την αιχμηρή κριτική που άσκησε στον κ. Φ. Κουβέλη, οπότε παρενέβη ο κ. Σπ. Λυκούδης και είπε μεταξύ άλλων ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα για τον κ. Ψαριανό ήταν «σκοτεινή και απαράδεκτη».
Η Εκτελεστική Επιτροπήσυζήτησε και τη σύνθεσητου ευρωψηφοδελτίου, η οποία θα οριστικοποιηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνέρχεται το Σάββατο 5 Απριλίου. Στην εισήγηση για τη στρατηγική υπογραμμίστηκεότι η Δημοκρατική Αριστερά αναδεικνύει τη διαφορετική , προοδευτική και εφαρμόσιμη πρόταση της και διεκδικεί ισχυρή πολιτική εντολή τώρα για την έξοδο από την κρίση με ένα προοδευτικό πρόγραμμα.
Θέση υπέρ του κ. Ψαριανού πήρε και ο κ. Ανδρ. Παπαδόπουλος σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα real.gr. «Δεν θεωρώ ότι έγινε «επίθεση Ψαριανού σε Κουβέλη». Ο Γρηγόρης, με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο, στηλίτευσε κάποιες καταστάσεις, Ιδίως σε ότι σχετίζεται με τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις, αλλά και με το στίγμα του κόμματος. Η ΔΗΜΑΡ δεν έχει την πολυτέλεια να ωθεί σε έξοδο πρόσωπα όπως ο Ψαριανός. Οι απόψεις που εκφράζει απευθύνονται στο μαλακό υπογάστριο του κόμματος. Κατά την άποψή μου ο Γρ. Ψαριανός είναι ένα πρόσωπο που έχει στηρίξει όσο λίγοι τον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ. Άρα περισσότερο κραυγή αγωνίας για το κόμμα, αλλά και το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς ήταν όσα είπε, παρά κάτι άλλο», σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΗΜΑΡ στο ευρωψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνονται και τα παρακάτω ονόματα: Μαριλένα Κοππά, Ιλχάν Ιλχάν, Τσαμουργκέλης, Αργύρης Λαφαζάνης, Δ. Χατζησωκράτης, Θ. Μαργαρίτης, Αν. Παπαδόπουλος, Θ. Παπαθεοδώρου, Τσικαρδά Ντόρα, Γ. Γεωργάτος, Θρ. Φωτεινός, Λ. Λουκά, Πέννυ Παπαγιωτοπούλου, Αλέκος Δαβέττας.