ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση βγαίνει βαριά τραυματισμένη από την ψηφοφορία

Δικαιωμένος για τις επιλογές του και την τακτική που ακολούθησε στη Βουλή και ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημείωμά του, ενώ αντίθετα εκτιμά ότι «η κυβέρνηση βγαίνει βαριά τραυματισμένη» με έναν πρωθυπουργό «που αδυνατεί να αντιπαρατεθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Δικαιωμένος για τις επιλογές του και την τακτική που ακολούθησε στη Βουλή και ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημείωμά του, ενώ αντίθετα εκτιμά ότι «η κυβέρνηση βγαίνει βαριά τραυματισμένη» με έναν πρωθυπουργό «που αδυνατεί να αντιπαρατεθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την ανάλυση, κατάφερε στο διήμερο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για το πολυνομοσχέδιο να αναδείξει τα κρυφά του σημεία, τα οποία «προσπάθησε ανεπιτυχώς να συγκαλύψει η κυβέρνηση» «όπως το έγκλημα που γίνεται με τις ανακεφαλαιοποιημένες με δημόσιο χρήμα τράπεζες, όπου Σαμαράς- Βενιζέλος, υπό την καθοδήγηση Στουρνάρα, διασφάλισαν το ξεπούλημά τους με ζημιά δισεκατομμυρίων για το δημόσιο».

Επίσης, αναφέρει ότι «κάλυψαν τα μέλη του ΤΧΣ για τις προφανείς ποινικές ευθύνες σε περίπτωση τέτοιου ξεπουλήματος και απέκρυψαν ότι το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα των δημόσιων τραπεζών δεν ζημιώνει μόνο το ήδη υπερχρεωμένο δημόσιο, αλλά επιπλέον θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών (σπίτια και επιχειρήσεις) αφού τις παραδίδουν βορά σε ντόπιους και ξένους κερδοσκόπους-κοράκια».

Με βάση τα αποτελέσματα της συζήτησης και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεραίνει ότι «η κυβέρνηση βγαίνει βαριά τραυματισμένη». Σημειώνεται ότι ενώ ξεκίνησε τη θητεία της με 179 βουλευτές και τον Νοέμβριο έμεινε με 154 βουλευτές, τελικά πέρασε το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου με τη θετική ψήφο 152 βουλευτών, και το δεύτερο με 151.

Υπό το πρίσμα αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «πρόδηλο πανικό της κυβέρνησης, εξαιτίας της άρνησης των δικών της ανθρώπων να στηρίξουν το πολυνομοσχέδιο», ενώ τονίζει ότι η κυβέρνηση βιώνει και την κοινωνική απομόνωση, ενώ χαρακτηρίζει «πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ενορχηστρωμένο από τον κ. Βενιζέλο» τη συζήτηση σχετικά με την πρόταση μομφής κατά του κ. Στουρνάρα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αποκρούει τις επικρίσεις της κυβέρνησης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση μομφής ενόψει της εκταμίευσης της δόσης, και σημειώνει ότι «εκτός του ότι δεν ευσταθεί -αφού η τυπική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης θα ληφθεί στις 17/4-, είναι το μόνιμο επιχείρημα μιας κυβέρνησης που εκβιάζει απροκάλυπτα τους βουλευτές της και είναι εξόχως ενδεικτικό της πολιτικής της γύμνιας και της ένδειας επιχειρημάτων για την υπεράσπιση της πολιτικής της».

Για τον κ. Σαμαρά

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφιερώνει ειδικό κεφάλαιο στην ανάλυσή του, στη στάση του πρωθυπουργού και την απουσία του από τη χθεσινή συζήτηση στο Κοινοβούλιο, κάνοντας λόγο για απαξίωση της Βουλής αλλά και για πλήρη αδυναμία του κ. Σαμαρά «να αντιπαρατεθεί πολιτικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει το σημείωμα, «ήταν μια δημοκρατική υποχρέωση». «Ο πρωθυπουργός όφειλε τουλάχιστον να πάρει τον λόγο για να υπερασπιστεί ένα νομοσχέδιο, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο είναι τόσο εθνικά ωφέλιμο, και όχι να κρύβεται πίσω από τον κ. Βενιζέλο» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαμαράς, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ «κρύβεται γιατί το κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα του πολυνομοσχεδίου είναι μόνο μια πρόγευση της νέας μνημονιακής εποχής, στην οποία θέλουν να μας εισάγουν, αδιάφοροι για την εθνική καταστροφή που συντελείται».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk