Την άρση της ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών Νίκου Μίχου, Αντώνη Γρέγου και Αρτέμη Ματθαιόπουλου, καθώς και του διαγραφέντα κ. Ευστ. Μπούκουρα (σημειώνεται ότι σήμερα Τετάρτη έφτασε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη η επιστολή του έγκλειστου αρχηγού της οργάνωσης κ. Ν. Μιχαλολιάκου με την οποία του γνωστοποιεί ότι ο κ. Μπούκουρας τίθεται εκτός Κ.Ο.) αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Υπέρ της άρσης ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠαΣοΚ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, ενώ οι ΑΝ.ΕΛΛ. επέλεξαν το «παρών» και η Χ.Α. καταψήφισε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο πρώτος εξ αυτών, υπόδικος κ. Μίχος, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση των νόμων περί όπλων αλλά και ναρκωτικών, υποστήριξε ότι τα δύο όπλα που βρέθηκαν (μια καραμπίνα και ένα πιστόλι 9 χιλιοστών) «τα είχε αφήσει επίτηδες να τα βρει η αντιτρομοκρατική». «Είχα όλο το χρόνο να τα πετάξω, αλλά δεν το έκανα γιατί τα είχα για την προσωπική μου ασφάλεια και γιατί δεν μου είχαν δώσει άδεια για δεύτερο όπλο που δικαιούμαι, από τη στιγμή που άλλοι βουλευτές έχουν 3, 4 και 5 άδειες», φέρεται να είπε, ενώ κατήγγειλε ότι «ο στρατηγός της αστυνομίας και το ίδιο το σύστημα, έχει παραχωρήσει άδεια οπλοφορίας σε μεγαλέμπορους ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης και τους έχει για ρουφιάνους και προστατευόμενους μάρτυρες». «Ήμουν και είμαι στόχος της τρομοκρατίας, όπως και κάποιοι άλλοι συναγωνιστές μου, όχι μόνο της εν Ελλάδι, αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών, επειδή πάμε κόντρα στο έργο τους, όπως η ΜΙΤ και άλλες μεγάλες που ανέφερα στην επιτροπή», ανέφερε στους βουλευτές, όπως είπε ο ίδιος αργότερα ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Όσον αφορά την κατηγορία για την ποσότητα ινδικής κάνναβης που κατηγορείται, δήλωσε: «Δεν είμαι ηλίθιος να την αφήσω εκεί αφού θα ερευνούσε η αστυνομία. Ήταν από τον προηγούμενο νοικάρη του σπιτιού, όπως είπε και ο σπιτονοικοκύρης στην αντιτρομοκρατική, ο οποίος είχε βρει και άλλα στο υπόγειο του σπιτιού και τα είχε πετάξει. Είχα όλο το χρόνο να τα πετάξω και δεν ήμουν ηλίθιος να τα αφήσω εκεί. Από εκεί και πέρα, η ουσία δεν είναι αυτή, αλλά η δίωξή μου γίνεται για το πολιτικό μου έργο».

Από την πλευρά του ο κ. Γρέγος (κατηγορείται για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης), όπως είπε στους δημοσιογράφους, δήλωσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ότι «δεν εμπλέκομαι πουθενά στο πόρισμα των 190 σελίδων, δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά μου». «Δεν έχω μαντικές ικανότητες για να ξέρω τι θα κάνει ο κάθε οπαδός της Χ.Α. στην Ελλάδα, την Αυστραλία και οπουδήποτε αλλού, ή αν κάποιος βάλει μπλούζα με τα διακριτική της Χ.Α.», φέρεται να είπε, κάνοντας και αυτός λόγο για «ξεκάθαρη πολιτική δίωξη» εναντίον του.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε και την άρση της ασυλίας του κ. Ματθαιόπουλου, ο οποίος αρνήθηκε το κατηγορητήριο, όπως και του «ανεξάρτητου» πλέον κ. Μπούκουρα που είχε στείλει υπόμνημα από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται. Σε άλλη συνεδρίαση (την Πέμπτη 27 Μαρτίου) η επιτροπή θα εξετάσει τα εισαγγελικά αιτήματα για τις περιπτώσεις των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κων. Μπαρμπαρούση, Πολ. Ζησιμόπουλου, του Γ. Γερμενή (έχει στείλει υπόμνημα) και του Χρυσ. Αλεξόπουλου που ανεξαρτητοποιήθηκε.