Ζυμαρικά με σάλτσα τόνου και κάππαρη

YΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

70 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

70 γρ. ντομάτα κονκασέ

70 ml χυμός ντομάτας

½ κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

1 κονσέρβα τόνου σε νερό

2-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο

250 γρ. λινγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας

2 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη καλά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σοτάροντας στο μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το κονκασέ και τον χυμό ντομάτας και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για περίπου 7 λεπτά.

Στραγγίζουμε τον τόνο από τα νερά του και τον θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι. Τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να δέσει, για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώνουμε και σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα τόνου και γαρνίροντας με την κάππαρη.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk