Με απολογισμό τέσσερις νίκες και έξι ήττες, εκ των οποίων οι τέσσερις τελευταίες συνεχόμενες, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ισπανική Λαμποράλ Κούτσα (ρεκόρ 2-8) την Παρασκευή (21/3, 21.30, ΔΤ) στο ΣΕΦ για την 11η αγωνιστική του Top16 της Ευρωλίγκας και χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη, ώστε να μείνει «ζωντανός» στο κυνήγι της πρόκρισης στα πλέι οφ.

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης κ. Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα μπορούσε να περιγράψει την κατάσταση που βιώνει η ομάδα του πιο γλαφυρά επισημαίνοντας: «Ετσι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες που κάναμε, παίζουμε με το πιστόλι στον κρόταφο και πρέπει να κερδίσουμε για να εκπληρώσουμε τον στόχο μας που είναι να προκριθούμε στα προημιτελικά. Το έργο μας μόνο εύκολο δεν είναι. Το ότι η Λαμποράλ Κούτσα είναι αδιάφορη δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει κίνητρο απέναντί μας. Η Ευρωλίγκα είναι μεγάλη διοργάνωση όπου όλοι έχουν κίνητρο και ατομικά και σε ομαδικό επίπεδο. Και μην ξεχνάμε ότι πριν από δύο εβδομάδες η Λαμποράλ κέρδισε τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα».
Το βασικό πρόβλημα για τον κόουτς του Ολυμπιακού είναι ο σπάνιος τραυματισμός του Γιώργου Πρίντεζη: «Ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα από ένα σφίξιμο στη μέση. Ολες οι εξετάσεις έδειχναν πως δεν είχε σχέση με κοίλη. Χθες υπήρχε μία ένδειξη ότι ίσως είχε μία ρωγμή στα πλευρά, αλλά σήμερα αυτό αποκλείστηκε. Ο τραυματισμός του αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς οι μαγνητικές εξετάσεις δεν έδειχναν κάτι. Η τελευταία διάγνωση κάνει λόγο για θλάση πρώτου βαθμού σε έναν μυ στη μέση. Θα γίνει μία προσπάθεια μήπως παίξει αύριο, είναι, όμως, κάτι εξαιρετικά αμφίβολο. Αυτό που έχουμε ζητήσει και εμείς σαν ευχή είναι να είμαστε υγιείς, αλλά δυστυχώς οι δύο πιο έμπειροι Έλληνες παίκτες μας μαζί με τον Βασίλη ήταν έξω από σημαντικά ματς».
Και συμπλήρωσε αναφερόμενος στην περίπτωση του Σπανούλη, ο οποίος αναμένεται αν επιστρέψει στη δράση, καθώς και τη διαφορά του φετινού με το περυσινό και προπερυσινό ρόστερ, που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης: «Η περσινή και η προπέρσινη ομάδα είναι διαφορετική από τη φετινή. Εχουμε αρκετούς νέους παίκτες. Ο Ολυμπιακός καλώς κατά την γνώμη μου χτίζεται γύρω από τον Σπανούλη και ο Ολυμπιακός παίρνει παίκτες που μπορούν να ταιριάξουν αγωνιστικά με τον Βασίλη. Με βάση τα δυνατά σου σημεία κοιτάς να συμπληρώσεις. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο Σπανούλης σπάνια χάνει ματς, έλειψε τώρα για αρκετό διάστημα και αυτό μας επηρέασε. Ο Βασίλης έχει στο γόνατο έναν τραυματισμό κούρασης. Ηλθε χτυπημένος από το Ευρωμπάσκετ, ενώ είναι πολλά πλέον και τα ματς στην Ευρωλίγκα. Παίζοντας από το καλοκαίρι πίεσε τον εαυτό του και τον στερηθήκαμε σε κρίσιμο κομμάτι της σεζόν. Επιστρέφει τώρα και θα διεκδικήσουμε με τις πιθανότητες μας την πρόκριση στους οχτώ».
Μεταξύ άλλων, ο 49χρονος κόουτς αναφέρθηκε στο στοιχείο ότι οι Ελληνες έχουν καλύτερες επιλογές στα μεγάλα σουτ σε σχέση με τους ξένους παίκτες της ομάδας του: «Πρέπει να παραδεχθούμε πως ο Ολυμπιακός είναι ένας ιδιαίτερος σύλλογος. Η πίεση είναι μεγάλη. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν μάλιστα μεγαλύτερη και από τον κόσμο. Τώρα ο κόσμος αναγνωρίζει ότι η ομάδα του πήρε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα Ευρώπης. Τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός δεν ήταν στο προσκήνιο, τώρα έχει ξαναγυρίσει παίρνοντας δύο πρωταθλήματα Ευρώπης. Με τον πλέον δηλαδή εμφατικό τρόπο. Όταν, λοιπόν ένας παίκτης δεν κερδίσει την κερκίδα, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Το είδατε πέρσι με τον Πέρκινς, το βλέπουμε φέτος με τον Κόλινς. Όσο και να ενθαρρύνεις έναν παίκτη, η αποδοκιμασία τον επηρεάζει και αυτό να ξέρετε επηρεάζει και τους άλλους ξένους. Αυτό, όμως, σημαίνει Ολυμπιακός. Οι παίκτες πρέπει να αντέχουν και την πίεση. Η πίεση, βέβαια δεν είναι ίδια σε άλλες μεγάλες ομάδες του εξωτερικού, αλλά υπάρχει στην Ελλάδα».
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει σκέψη απόκτησης ενός γκαρντ, δεδομένου ότι ο Γκιόργκι Σερμαντίνι δεν έχει δηλωθεί ακόμα στην Α1, ο κ. Μπαρτζώκας σχολίασε: «Ολη μας η προσπάθεια είναι η ομάδα να παραμείνει ίδια. Είμαστε, όμως, πιο προσεκτικοί στις κινήσεις μας, γιατί οι τραυματισμοί φέτος είναι πρωτόγνωροι…».

Τραυματίας ο Περπέρογλου

Στην προπόνηση της Πέμπτης τραυματίστηκε ο Στράτος Περπέρογλου (εκφράστηκαν φόβοι για θλάση στον προσαγωγό) και δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι της Παρασκευής.