Τη συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) καιτου Φεστιβάλ Αθηνών συμφώνησαν η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη και ο διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών κ. Γιώργος Λούκος, με σκοπό το συντονισμό των ενεργειών για τη στήριξη του Φεστιβάλ και μέσω αυτού την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η προβολή του προγράμματος του Ελληνικού Φεστιβάλ μέσα από το διεθνές δίκτυο του ΕΟΤ, καθώς και με τη φιλοξενία στην Ελλάδα ξένων δημοσιογράφων.

Παράλληλα το υπουργείο Τουρισμού συμφώνησε να συμμετάσχει στις προσπάθειες για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της χώρας, όπου οργανώνονται μουσικές, θεατρικές και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Σε δηλώσεις της η κυρία Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι με αυτή τη συνάντηση εγκαινιάζεται μια νέα συστηματική συνεργασία που θα ωφελήσει τόσο το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤόσοκαι το ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς στόχος είναι η περαιτέρω ανάδειξη του και η προσέλκυση ξένων επισκεπτών οι οποίοι θα έρχονται στη χώρα για να παρακολουθούν τις παραστάσεις του.
Με αφορμή επίσης τη Διεθνή Τουριστική Εκθεση ΜΙΤ 2014 η οποία πραγματοποιείται στη Μόσχα, η υπουργός σημείωσε τα τη βελτίωση της διαδικασίας έκδοσης θεωρήσεων σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι στη Ρωσία, «έχει καταστεί δυνατή η έκδοση θεωρήσεων Σένγκεν εντός 48 ωρών» και πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε στο στάδιο περαιτέρω διεύρυνσης του δικτύου των κέντρων θεωρήσεων –visa center».