Ο στόχος επετεύχθη λένε στο Δήμο Πειραιά αναφορικά με τις εκδηλώσεις που έγιναν την Παρασκευή στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης για την ανακατασκευή του παλιού Ρολογιού.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «Η Ανάκτηση της Ιστορικής Αρχιτεκτονικής Ταυτότητας της πόλης του Πειραιά. Του ρολογιού ο χρόνος θα ταξιδέψει πάλι στους δρόμους της θάλασσας» και στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη στην οποία συμμετείχαν η Φωτεινή Δάρρα και ο Λάκης Χαλκιάς. Τη συναυλία παρακολούθησαν 450-500 άτομα τα οποία πλήρωσαν 30 ευρώ για το εισιτήριο.
Στη συνέχεια παρατέθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου δείπνο στο οποίο παρακάθησαν 200 άτομα και το εισιτήριο κόστιζε 200 ευρώ. Ακολούθησε δημοπρασία πινάκων με θέμα το Ρολόι.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα εισιτήρια για τη συναυλία και το δείπνο αλλά και από τη δημοπρασία πλησίασε τις 90.000 – 100.000 ευρώ και τα χρήματα αυτά στο σύνολο τους θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί για το έργο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον ίδιο λογαριασμό υπάρχουν κάποιες εισφορές όπως επίσης και τα πρώτα 250.000 ευρώ, τα οποία, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο δήμαρχος Πειραιάς Βασίλη Μιχαλολιάκο, θα τα καταβάλει ο δήμος εκποιώντας – στην αντικειμενική του αξία – ένα οικόπεδο στα όρια με τον Αγιο Ιωάννη Ρέντη.
Στόχος του δήμου Πειραιά είναι να πραγματοποιηθεί διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το πως μπορεί να είναι σήμερα το ρολόι, αλλά θα εξεταστεί και το κατά πόσο μπορεί να είναι πιστό αντίγραφο του κτιρίου που βρίσκονταν απέναντι από την Αγία Τριάδα και κατεδαφίστηκε το 1968 με εντολή του διορισμένου από τη χούντα δημάρχου Αριστείδη Σκυλίτση.

Πηγές από τον Δήμο Πειραιά δηλώνουν την αισιοδοξία τους ότι το έργο θα είναι έτοιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα: «Από την ημέρα που θα ανατεθεί σε ανάδοχο, το έργο θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο» λένε χαρακτηριστικά.