Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στο λιμάνι του Πειραιά

Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής σημείωσαν χθες οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά. Αξιοποιώντας πληροφορίες εντόπισαν και κατάσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλη ποσότητα καπνικών, σε δύο εμπορευματοκιβώτια που προέρχονταν από τη Μαλαισία, με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα, απορρίμματα καουτσούκ.

Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής σημείωσαν χθες οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Αξιοποιώντας πληροφορίες εντόπισαν και κατάσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλη ποσότητα καπνικών, σε δύο εμπορευματοκιβώτια που προέρχονταν από τη Μαλαισία, με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα, απορρίμματα καουτσούκ.

Οι εισαγωγείς, στην προσπάθεια εξαπάτησης των Αρχών, είχαν διοργανώσει τη μεταφορά με τα συγκεκριμένα φορτωτικά έγγραφα και τρίτου εμπορευματοκιβωτίου.

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι και τα δύο εμπορευματοκιβώτια περιείχαν από 998 χαρτοκιβώτια λαθραίων καπνικών έκαστο, ήτοι 1.996 χαρτοκιβώτια συνολικά ή 19.960.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας RGD.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ .

Η έρευνα του ΣΔΟΕ συνεχίζεται για τον εντοπισμό του παραλήπτη, του οποίου τα στοιχεία και η διεύθυνση επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk