Η απήχηση που έχουν οι τουρκικές σαπουνόπερες στον Αραβικό κόσμο, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια είναι το θέμα του «Kismet» ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Νίνας-Μαρίας Πασχαλίδου, το οποίο επισημαίνει την έντονη επίδρασή τους στις γυναίκες.

Το «Κismet» που γυρίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, στο Κάιρο, στο Αμπού Ντάμπι και στην Αθήνα, παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ και συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα ντοκιμαντέρ του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας που αρχίζει αύριο και θα διαρκεσει ως τις 23 του μηνός. Θα προβληθεί στην Ελλάδα στους κινηματογράφους Δαναό και Σπόρτινγκ από 27 Mαρτίου σε διανομή Cinedoc.

Το «Luton» από την άλλη πλευρά, πρώτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του Μιχάλη Κωνσταντάτου έχει ήδη δοκιμαστεί στις αίθουσες μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάνκαι την συμμετοχή του μεταξύ άλλων στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου BFI του Λονδίνου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης. Στη Σόφια θα διαγωνιστεί στο τμήμα του Βαλκανικού κινηματογράφου.

Η παραγωγή ανήκει στη Ηorsefly Productions και είναι σε συμπαραγωγή με τη Faliro House Productions, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την ΕΡΤ, την ARCTOS Broadcast Facilities, τη 2|35, την Endorphine Production, τους Κώστα Βαρυμποπιώτη και Γιάννη Φώτο και η διανομή ανήκει στη Feelgoodetertainment.