Πίτσα α λα ελληνικά

YΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

2 πίτες για σουβλάκι

300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

1 μικρή ντομάτα, σε 8 ροδέλες

1 χωριάτικο λουκάνικο, σε λεπτές ροδέλες

2 πιπεριές Φλωρίνης, σε βάζο, σε λωρίδες

6 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

2 πρέζες ρίγανη

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 ματσάκι ρόκα, χονδροκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε τις πίτες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Πασπαλίζουμε τις πίτες με τη μισή ποσότητα τυριού, απλώνουμε τις ροδέλες της ντομάτας, το λουκάνικο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τελειώνουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε για 10 λεπτά, έως ότου λιώσει καλά το τυρί και μοσχομυρίσουν τα υλικά. Βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε τα φύλλα της ρόκας και ραντίζουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk