Ο Φεράν Αντριά, ένας από τους διασημότερους σεφ του κόσμου και ο Γκαστόν Ακούριο, ένας μάγειρας με μεγάλη επιρροή στην Λατινική Αμερική, ξεκίνησαν ένα ταξίδι για να εξερευνήσουν τις ρίζες και την ανάπτυξη της περουβιανής κουζίνας. Το ντοκιμαντέρ «Ρeru Sabe» αποτελεί μια συναρπαστική μαρτυρία για το πώς τελικά η περουβιανή κουζίνα ανακάλυψε την ιδανική συνταγή για την τόνωση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Οπως καταγράφεται και μέσα από το ντοκιμαντέρ, χάρη σε μια σε μια ομάδα εμπνευσμένων και ταλαντούχων ανθρώπων, έχει αναπτυχθεί ένας τεράστιος μηχανισμός που συμβάλει στη δημιουργία ταλαντούχων σεφ και επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης. Είναι ενδεικτικό ότι πάνω από 80.000 νέοι έχουν επιλέξει να μελετήσουν τη γαστρονομία, αντί να παίζουν ποδόσφαιρο.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ρeru Sabe» διοργανώνεται σε συνεργασία με την πρεσβεία του Περού.Μετά το τέλος της προβολής θα προσφερθεί στους θεατές το χαρακτηριστικό περουβιανό κοκτέιλ PiscoSour. Παράλληλα, θα και γίνει κλήρωση για ένα ειδικό περουβιανό μενού για δύο άτομα στο εστιατόριο της γκαλερί Βreeder, Breeder Freeder (Πέρδικα 6, Μεταξουργείο).

Η προβολή θα επαναληφθεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο Δαναό.