Αλ. Τσίπρας: «Εκλογές θα γίνουν το 2014, όχι το 2016»

Βέβαιος για την διεξαγωγή εκλογών εντός του 2014 εμφανίστηκε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Παιδόπολη Αγ. Ανδρέας.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως «οι εκλογές το 2016 είναι το δώρο που επιθυμεί η κυβέρνηση να φέρει ο Άγιος Βασίλης», και προσέθεσε: «Αλλά οι εκλογές θα γίνουν το 2014. Το 2014 έχω πει κι άλλη φορά είναι το έτος μηδέν, το έτος όπου θα μηδενίσει το κοντέρ της κατάρρευσης και θα ξεκινήσουμε βήμα το βήμα, με ενωμένο το λαό την προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως τα φετινά Χριστούγεννα είναι «ίσως τα πιο δύσκολα των τελευταίων δεκαετιώ»ν και συμπλήρωσε ότι «είναι γιορτή της ελπίδας, της αγάπης της αλληλεγγύης και αυτό το σκοτεινό περιβάλλον που ζούμε, μπορούμε μέσα μας τουλάχιστον να το σπάσουμε. Με αλληλεγγύη, συλλογικότητα, ανθρωπιά, αυτές τις αξίες που πρέπει να ανακαλύψουμε εκ νέου για να βγούμε και από την κρίση, με αλληλεγγύη συλλογικότητα και ανθρωπιά μπορούμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους δίπλα μας, κυρίως σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

«Να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση και κυρίως όλοι όσοι την παρουσία μας την χρειάζονται πραγματικά, να την έχουν, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε και μία διαφορετική κοινωνία», ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Η κρίση πρώτα ήταν αξιακή και μετά οικονομική. Και αν καταφέρουμε να αναδείξουμε τις αξίες εκείνες που μπορούν να μας ξαναγυρίσουν στον παλιό μας εαυτό, ως κοινωνία, τότε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

Υπογράμμισε επίσης πως «είναι στίγμα στον πολιτισμό μας να μην μπορούμε να δώσουμε τα ελάχιστα που απαιτούνται στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, αλλά και στους άνεργους, στους άστεγους, στους ανθρώπους δίχως δικαιώματα. Εκεί όπου το κράτος απουσιάζει, οι δομές αλληλεγγύης και η ανθρωπιά του καθενός και της καθεμιάς, μπορούν να δώσουν πολλά.

Κι ας ευχηθούμε αυτά να είναι τα τελευταία σκοτεινά και σκούρα Χριστούγεννα. Και να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε λιθαράκι λιθαράκι μια καλύτερη προοπτική για τον τόπο».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk