Εχει συνδέσει το όνομα και την επιτυχημένη πορεία του με το θέατρο Επί Κολωνώ και τη σκηνοθέτιδα Ελένη Σκότη. Πορεία που κορυφώθηκε με το πολυπόθητο βραβείο Χορν το 2012. Σταρ των αντιστάρ, πρωταγωνιστεί φέτος στις «Αλεπούδες» της Ντον Κινγκ με την Ιωάννα Παππά.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις γιατί κάνεις αυτό που κάνεις. Κάθε ρόλος με φέρνει αντιμέτωπο με τον εαυτό μου. Οταν ενσαρκώνω έναν χαρακτήρα, ανατρέχω σε ένα κομμάτι μέσα μου. Ο ηθοποιός στο θέατρο θέτει κάθε φορά την ψυχή του σε κίνηση. Το σώμα συμπληρώνει αυτή την κίνηση, δεν τη χαρακτηρίζει ούτε τη σχολιάζει.

Υπάρχει μέσα μου ένα κομμάτι που το νιώθω κενό. Αν καταλάβεις και αποδεχτείς το γεγονός ότι ζωή είναι η προσπάθεια να το καλύψεις, χωρίς όμως να το καταφέρεις ποτέ απόλυτα, θα είσαι πολύ πιο ήρεμος. Κάποιοι προσπαθούν να το γεμίσουν με λεφτά. Αλλοι με ναρκωτικά ή με ιδεολογίες. Ο χαρακτήρας μου στις «Αλεπούδες» επιλέγει να κατηγορήσει έναν «εχθρό» για το αγωνιώδες κενό που αισθάνεται και τα δεινά που τον βρίσκουν. Οπως συμβαίνει με ανθρώπους που είναι αγανακτισμένοι και απελπισμένοι και επιλέγουν τη Χρυσή Αυγή. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν δεν έχεις παιδεία για να ξέρεις τι σου συμβαίνει και πού οφείλεται η κακοτυχία σου.

Το θαυμάζειν εστί φιλοσοφείν. Για να φιλοσοφήσεις, πρέπει να θαυμάσεις. Δεν εννοώ μόνο να διαβάσεις τους αρχαίους φιλοσόφους, αλλά να μπορείς να αποκωδικοποιήσεις αυτό που βλέπεις και να διακρίνεις την πιθανότητα. Οπως όταν βλέπεις έναν σπόρο. Εμπεριέχει ένα δέντρο. Εννοείται ότι βοηθάει να διαβάσεις τους αρχαίους. Ηταν πιο κοντά στους θεούς και στη φύση. Η Ελλάδα είχε 30.000 καταγεγραμμένους θεούς.

Ο «Θεός» είναι μια έννοια που την έχουμε τσαλακώσει. Με ρωτάς αν πιστεύω στον Θεό. Οταν απευθύνομαι σε κάποιον, απευθύνομαι και στους 30.000. Αν θέλεις, βάζουμε και τον Θεό των χριστιανών και γίνονται 30.001. Δεν θα κολλήσουμε στα νούμερα.

Πιστεύω ότι πρέπει να εξασκείσαι σε πράξεις αρετής με τα πιο μικρά πράγματα στη ζωή. Ο τρόπος με τον οποίο οδηγείς στον δρόμο. Το να σηκωθείς για να καθήσει μια ηλικιωμένη γυναίκα. Να μην πεις κάποιο ψέμα που πολύ θα σε βόλευε. Δεν χρειάζεσαι να περιμένεις τις μεγάλες στιγμές για να φερθείς «ηρωικά».

*Δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιανουαρίου 2014