ΥΛΙΚΑ (για 10 άτοµα)

Για τη σάλτσα από δαµάσκηνα

200 γρ. αποξηραµένα δαµάσκηνα, κοµµένα σε λωρίδες

50 γρ. ζάχαρη

100 ml κόκκινο γλυκό κρασί

1 ξυλάκι κανέλας

100 γρ. καρύδια, χονδροσπασµένα

Για την πουτίγκα

100 γρ. µέλι

70 γρ. ζάχαρη

700 γρ. γιαούρτι

300 ml κρέµα γάλακτος, χτυπηµένη σε σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σάλτσα από δαµάσκηνα

Βάζουµε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από τα καρύδια, και βράζουµε σε χαµηλή φωτιά µέχρι να µαλακώσουν τα δαµάσκηνα. Αποσύρουµε από τη φωτιά, αποµακρύνουµε το ξυλάκι κανέλας και αφήνουµε τη σάλτσα να κρυώσει. Τέλος, ρίχνουµε τα καρύδια και ανακατεύουµε.

Πουτίγκα

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουµε το µέλι, ρίχνουµε τη ζάχαρη και ανακατεύουµε µέχρι αυτή να διαλυθεί. Αποµακρύνουµε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουµε το γιαούρτι, οµογενοποιούµε και στη συνέχεια ρίχνουµε σταδιακά τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά.

Σύνθεση

Γεµίζουµε 10 χαµηλά ποτήρια µε την πουτίγκα του γιαουρτιού. Τα βάζουµε στο ψυγείο για 30 λεπτά µέχρι να σταθεροποιηθεί το µείγµα και στη συνέχεια περιχύνουµε µε τη σάλτσα από δαµάσκηνα.