• Αναζήτηση

Μπέργκερ

Mπέργκερ με µοσχαρίσιο κιµά και τσένταρ

ΥΛΙΚΑ (για 4 µπέργκερ)

Για τα µπιφτέκια

600 γρ. κιµάς µοσχαρίσιος

150 γρ. φρυγανιά, τριµµένη

1 µικρό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

1 αβγό

1 κ.γ. απαλή µουστάρδα

2 κ.σ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

30 γρ. φρέσκο βούτυρο, λιωµένο

αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Για το σερβιρισµα

4 ψωµάκια για µπέργκερ, κοµµένα στη µέση

4 κ.γ. κέτσαπ

4 φύλλα µαρουλιού, καλά πλυµένα

4 ροδέλες ντοµάτας

4 φέτες τυρί τσένταρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μπιφτέκια

Σε ένα µπολ βάζουµε όλα τα υλικά και ζυµώνουµε καλά έως ότου ενωθούν. Αν το µείγµα έχει πολλά υγρά, προσθέτουµε λίγη τριµµένη φρυγανιά, ώστε να πλάθεται εύκολα και να γίνει σφικτό. Σκεπάζουµε µε διάφανη µεµβράνη και το αφήνουµε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Μοιράζουµε τον κιµά σε 4 ίσες ποσότητες για ισάριθµα µπιφτέκια. Τα πλάθουµε, τα πατάµε ελαφρώς µε τις παλάµες µας και τα βάζουµε σε έναν δίσκο. Τα σκεπάζουµε µε διάφανη µεµβράνη και τα αφήνουµε για λίγο στο ψυγείο. Ψήνουµε τα µπιφτέκια σε λαδωµένη σχάρα σε δυνατή φωτιά για περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά (ή στο γκριλ του φούρνου).

Σερβίρισµα

Απλώνουµε από 1 κ.γ. κέτσαπ σε κάθε ψωµάκι (στο κάτω µέρος), βάζουµε από 1 φύλλο µαρουλιού, 1 ροδέλα ντοµάτας, 1 µπιφτέκι, 1 φέτα τυρί και κλείνουµε µε τα καπάκια του ψωµιού.

Μπέργκερ με κοτόπουλο, γεµιστό µε κασέρι

ΥΛΙΚΑ (για 4 µπέργκερ)

Για τα µπιφτέκια

500 γρ. κιµάς κοτόπουλου

50 γρ. ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

50 γρ. καρότο, τριµµένο

50 γρ. κολοκύθι, τριµµένο

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι

1 αβγό

1 κ.σ. µουστάρδα

1 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, ψιλοκοµµένο

1 κ.σ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

q 50 γρ. παρµεζάνα, τριµµένη

2 φέτες ψωµί (την ψίχα), µουλιασµένες σε γάλα

αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι

qίγη φρυγανιά, τριµµένη

4 κοµµάτια κασέρι, για το γέµισµα (40 γρ. το καθένα)

Για το σερβιρισµα

4 ψωµάκια για µπέργκερ, κοµµένα στη µέση

4 κ.γ. κέτσαπ

4 φύλλα µαρουλιού, καλά πλυµένα

4 ροδέλες ντοµάτας

4 φέτες κασέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µπολ βάζουµε όλα τα υλικά και ζυµώνουµε καλά έως ότου ενωθούν. Αν το µείγµα έχει πολλά υγρά, προσθέτουµε λίγη τριµµένη φρυγανιά, ώστε να πλάθεται εύκολα και να γίνει σφικτό. Σκεπάζουµε µε διάφανη µεµβράνη και το αφήνουµε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Μοιράζουµε τον κιµά σε 4 ίσες ποσότητες για ισάριθµα µπιφτέκια.

Κάνουµε µια λακκούβα σε κάθε µπιφτέκι και βάζουµε από 1 κοµµάτι κασέρι. Πλάθουµε τα μπιφτέκια, τα πατάµε ελαφρώς µε τις παλάµες µας και τα βάζουµε σε έναν δίσκο

Τα σκεπάζουµε µε διάφανη µεµβράνη και τα αφήνουµε για λίγο στο ψυγείο. Ψήνουµε τα µπιφτέκια σε λαδωµένη σχάρα σε δυνατή φωτιά για περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά (ή στο γκριλ του φούρνου).

Σερβίρισµα

Απλώνουµε από 1 κ.γ. κέτσαπ σε κάθε ψωµάκι (στο κάτω µέρος), βάζουµε από 1 φύλλο µαρουλιού, 1 ροδέλα ντοµάτας, 1 µπιφτέκι, 1 φέτα τυρί και κλείνουµε µε τα καπάκια του ψωµιού.

Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk