Φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού παρουσιάζει ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στον αγαπημένο μας ξηρό καρπό. Σε ένα πλούσιο τετραήμερο πρόγραμμα που ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα με τον γαστρονομικό προσανατολισμό να δίνει έντονα το «παρών».

Πυρήνας των εκδηλώσεων είναι η εμπορική έκθεση κατά μήκος του λιμανιού. Στα περίπου 60 περίπτερα μπορούμε να δοκιμάσουμε άφθονα φιστίκια διάφορων παραγωγών, να γευτούμε γλυκά, λικέρ και ότι άλλο παράγεται από αυτά, αλλά και να γνωρίσουμε πολλά ακόμη προϊόντα του νησιού: αντικείμενα φτιαγμένα από πηλό, μέλι, τυριά, παραδοσιακές δαντέλες, κοσμήματα και πολλά ακόμη προϊόντα που αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Αίγινας.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλές και δημιουργικές εκδηλώσεις για παιδιά, εικαστικές εκθέσεις, αλλά και ποικίλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, με παραδοσιακούς χορούς, διαλέξεις, παραστάσεις και πολύ τραγούδι.Μάλιστα με φροντίδα της Περιφέρειας Αττικής, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία του γνωστού μουσικοσυνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου.

Πληροφορίες: www.aeginafistikifest.gr