Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Αλώβητη βγήκε η δικομματική κυβέρνηση από την ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης. Η μοναδική διαφοροποίηση που καταγράφηκε ήταν το «όχι» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠαΣοΚ κ. Π. Κουκουλόπουλου, ο οποίος υλοποίησε την «απειλή» του ότι αν η κυβέρνηση δεν απέσυρε την διάταξη για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας θα την καταψήφιζε. Επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα στηρίξει όσες διατάξεις του νομοσχεδίου κρίθηκαν από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής αντισυνταγματικές, δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία

Αλώβητη βγήκε η δικομματική κυβέρνηση από την ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης. Η μοναδική διαφοροποίηση που καταγράφηκε ήταν το «όχι» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠαΣοΚ κ. Π. Κουκουλόπουλου, ο οποίος υλοποίησε την «απειλή» του ότι αν η κυβέρνηση δεν απέσυρε την διάταξη για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας θα την καταψήφιζε. Επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα στηρίξει όσες διατάξεις του νομοσχεδίου κρίθηκαν από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής αντισυνταγματικές, δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία. Έτσι, τα επίμαχα άρθρα επί των οποίων προκλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ. ΕΛΛ. ονομαστική ψηφοφορία, εγκρίθηκαν με 153 ψήφους (εκτός του κ. Κακλαμάνη απουσίαζε και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δ. Κυριαζίδης, λόγω σοβαρού οικογενειακού θέματος) και το άρθρο για την δημοτική αστυνομία με 152 ψήφους. Το άρθρο 14 για τις απαλλαγές φόρου εισοδήματος από τη μισθωτή εργασία και το Αρθρο 30 για τον εναλλακτικό τρόπο υπολογισμού ελάχιστης φορολογίας, που υπερψηφίστηκαν και από τη ΔΗΜΑΡ, έλαβαν 168 ψήφους. Αξίζει πάντως να σημειώθεί ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης, επέλεξε να μην παραστεί στην ψηφοφορία.

Είχε προηγηθεί ένα έντονο παρασκήνιο ζυμώσεων και πιέσεων προς τους βουλευτές οι οποίες διατύπωναν πληθώρα ενστάσεων για διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ζητώντας βελτιώσεις από τους υπουργούς προκειμένου να δώσουν την θετική ψήφο τους.

Οι διεργασίες κράτησαν μέχρι τέλους, ενώ οι διαφοροποιήσεις βουλευτών του συγκυβερνώντος ΠαΣοΚ προκάλεσαν την παρέμβαση του γραμματέα της κυβέρνησης κ. Τ. Μπαλτάκου, ο οποίος μετά την τοποθέτηση του κ. Κουκουλόπουλου, δεν δίστασε να σχολιάσει σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους ότι «όποιος θέλει δεν ψηφίζει κι εκλογές τον Αύγουστο», ρίχνοντας έτσι το μπαλάκι των ευθυνών και του ρίσκου στο ΠαΣοΚ. Επόμενη φάση δοκιμασίας για την κυβέρνηση θα είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. την Παρασκευή 19 Ιουλίου, ενώ θα προηγηθεί η συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk