«Είμαι τυχερός που ζω», αναφέρει ο Έλτον Τζον σχετικά με την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του όπου αναγκάστηκε να κατέβει από τη σκηνή συναυλίας του λόγω των φρικτών πόνων που ένιωθε στο στομάχι. Ποια ήταν η αιτία; Ο Έλτον Τζον είχε σκωληκοειδίτιδα και παρ’ ολίγον να πάθει περιτονίτιδα. Αποτέλεσμα, ο 66χρονος μουσικός να ακυρώσει τους σταθμούς της περιοδείας του αφού προβλέπεται να χειρουργηθεί.

«Έπαιζα (μουσική) αγνοώντας τους πόνους… υποθέτω ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να πέθαινα», ανέφερε. Στον σταρ χορηγήθηκαν ειδικά φάρμακα και αντιβιοτικά ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες επιπλοκών. Ο ίδιος ξεκουράζεται στην έπαυλή του στο Γουίνσδορ στην νοτιοανατολική Αγγλία και προετοιμάζεται για την εγχείρηση που θα ακολουθήσει.

Μια φιλική πηγή στον μουσικό ανέφερε στην εφημερίδα The Sun: «Ο Έλτον Τζον έχει περάσει τα χειρότερα αλλά ακόμα είναι πολύ άρρωστος. Ήταν μια φρικτή δοκιμασία». Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας πηγής, ο καλλιτέχνης νιώθει πολύ άσχημα που δεν θα καταφέρει να είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις της περιοδείας του. «Αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα να τον κατηγορήσουν οι θαυμαστές του αναλογιζόμενοι τη δοκιμασία που πέρασε», συμπληρώνει η ίδια πηγή.

Ο Έλτον Τζον που μαζί με το σύντροφό του, Ντέιβιντ Φέρνις είναι γονείς του 2 ετών Ζάκαρι και του 7 μηνών, Ελάια, έκανε 170 εμφανίσεις τον περασμένο χρόνο κι ελπίζει να είναι παρών στο Φεστιβάλ I Tunes και άλλα σόου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.